JEDRENJE: ODGOĐENA REGATA ALPE ADRIA SAILING TOUR

Najveća međunarodna jedriličarska regata ove godine na Jadranu Alpe Adria Sailing Tour, koja se od 1. do 23. svibnja trebala održati sa etapama u jedanaest hrvatskih, talijanskih i slovenskih luka, odgođena je za jesen ove godine, priopćili su organizatori. L

Razlog za donošenje ovakve odluke jest nepovoljan termin, budući da se u tom razdoblju održavaju mnogobrojne jedriličarske manifestacije kao što su Svjetsko prvenstvo za klasu ?470? u Zadru i ACI Cup u Splitu, kao i Svjetsko prvenstvo za klasu IMS, Troffeo di Zegna, Elba Cup, te Troffeo Pirelli na području Italije.

Mnogobrojni jedriličari koji su zauzeti obvezama na navedenim natjecanjima, te predolimpijskim regatama - Dean Barker, Paul Cayard, Karlo Kuret, Tomislav Bašić, Mate Arapov i drugi - rado bi sudjelovali u Alpe Adria Sailing Touru 2004, no zbog ranije preuzetih obveza to nisu u mogućnosti. Stoga su organizatori regate na čelu sa direktorom regate Thomasom J. Gozdeckyem pomaknuti termin najesen kako bi Alpe Adria Sailing Tour 2004 bio što kvalitetniji.

Na natjecanju je trebalo nastupiti dvanaest posada, svi na istim jedrilicama tipa "Solaris 36OD" brodogradilišta Se.Ri.Gi iz Aquilee, a posebna atrakcija trebao je biti nastup višestrukog pobjednika Americas Cupa i trenutno najboljeg jedriličara svijeta Novozelanđanina Russella Couttsa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupno 23 dana i sedamnaest etapa kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku zamišljeno je da cijela karavana obiđe jedanaest turističkih destinacija - Veneciju, Trst, Kopar, Poreč, Ravenu, Rimini, Civitanova Marche, Šibenik, Split, Makarsku i Dubrovnik, u kojemu je 23. svibnja trebala biti ceremonija proglašenja pobjednika.

Prema informacijama iz ureda Alpe Adria Sailing Toura, navedena ruta se neće mijenjati.

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara