Jedrenje: Proslava 10-godišnjice riječkog SCOR-a

PRIGODNOM svečanošću Riječki jedriličarski klub (SCOR) je u Rijeci obilježio desetgodišnjicu osnutka kluba, a proslavljen je i naslov IMS prvaka Hrvatske Darka Hajdinjaka i njegove posade.

Riječki jedriličarski klub (SCOR) je u proteklih deset godina postigao iznimne uspjehe, njegovi su članovi deset puta bili među prvih 10 na svjetskim i europskim prvenstvima, osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i četiri brončane medalje na državnim prvenstvima, a pobjeđivali su na šest "match-race" i 17 flotnih regata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je uspješno organizirao čak 40 regata, od čega čak po tri svjetska i europska prvenstva, ukupno šest prvenstava Hrvatske, 18 međunarodnih i 10 nacionalnih regata. U narednoj, 2005., SCOR će organizirati IMS 670 Europsko prvenstvo, IMS Otvoreno prvenstvo Hrvatske, te već tradicionalne regate - Međunarodnu riječku regatu RU jedrilica, IMS Masters i Kup Dubašnice.

Proslavljena je i pobjeda Darka Hajdinjaka za kormilom "Karube" na IMS Prvenstvu Hrvatske, što je kruna uspješne sezone najboljeg hrvatskog IMS kormilara koji je bio brončani na IMS 600 Svjetskom prvenstvu, te drugi na IMS Mediteranskom prvenstvu.

Hajdinjak se potvrdio kao najbolji hrvatski kormilar na krstašima, o čemu svjedoči i prvo mjesto na VIP IMS jedriličarskoj kormilara s više od 1000 bodova prednosti nad drugoplasiranim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara