JELENA DOKIĆ

Jelena Dokić: Skoro sam se ubila zbog oca

Jelena Dokić: Skoro sam se ubila zbog oca
Foto: EPA-EFE

JELENA DOKIĆ bila je odlična tenisačica u svoje vrijeme koja je osvojila šest titula i u jednom trenutku je bila četvrta tenisačica svijeta.

Ova 37-godišnjakinja iz Osijeka ipak je poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom. Sada je za britanski Telegraph priznala kako je zbog oca skoro napravila samoubojstvo.

"Prošla sam kroz puno toga, ali nije bilo puno opcija. Bilo je ili da prođem kroz to ili da odustanem. Skoro sam se ubila u toj fazi. Bez obzira koliko bi stvari postale teške, zbog zlostavljanja koje je činio moj otac, nasilja i maltretiranja, željela sam uvijek, kao i u tenisu, pronaći izlaz. Vjerovala sam da postoji nešto bolje, da mogu pronaći rješenje. Za to sam se borila - da imam bolji život jednog dana", rekla je Dokić, a njezine izjave prenosi Blic.

Ipak, pretrpjela je vrijeđanje, omalovažavanje i živi uspješan život nakon tenisa. Dulje vrijeme živi u Melbourneu u Australiji, a uspješna je sportska komentatorica i motivacijski govornik. Za Australiju je igrala većinu svoje teniske karijere, a dijete je oca Srbina i majke Hrvatice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara