Jerko Leko u svađi s trenerom koji od njega traži da se ne odazove Kranjčaru

TRENER kijevskog Dinama spočitava Leki da prečesto odlazi na pripreme hrvatske reprezentacije u kojoj nije standardan. "Tamo dobivaš po 15-20 minuta i šutiš, a ovdje si nezadovoljan ako ne počinješ." - rekao je Joszef Szabo Leki, te napomenuo kako bi bilo dobro da se ne odazove Kranjčaru na poziv za prijateljski susret s Republikom Irskom.

"Ako me i ne puste doći ću na svoju ruku. Kad bi mi garantirali da ću igrati protiv Rome, eventualno bih od izbornika zamolio poštedu, u protivnom tako nešto ne dolazi u obzir." – izjavio je Leko za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Leku je naljutilo i to što se Szabo derao na njega "kao da je smak svijeta" kad je bezrazložno, tvrdi on, dobio crveni karton na kup utakmici. Szabo je Leki tada viknuo da mu nije potreban na što mu je Leko odgovorio: "Ako za mene nema mjesta u Dinamu najbolje da se pokupim i odem dalje!".

Hrvatski reprezentativac tvrdi kako Szabo voli Brazilce, Radolfa i Klebera koji nikad nisu ni za što krivi. "Kad Kelber zapuca zicer, prigovara se Šackihu ili Verpakovkisu, na udaru su i Ukrajinci, kad Radolfo skrivi gol ili protivnikovu šansu jezikova juha namijenjena je Gavrančiću ili Sabliću." – komentirao je Leko za Sportske novosti dodajući kako po novom igra na poziciji desnog ili lijevog veznog koja mu baš ne odgovara.

Predsjednik Igor Surkis, koji Leku želi što duže zadržati u Kijevu, rekao je našem nogometašu neka bude strpljiv.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara