Joe Šimunić: Čuo sam da se nešto sprema, ovo je velika sramota

Joe Šimunić: Čuo sam da se nešto sprema, ovo je velika sramota

Foto: Hina

JOSIP ŠIMUNIĆ, pomoćnik izbornika Ante Čačića, javio se sinoć iz Francuske kako bi prokomentirao nerede na utakmici Hrvatske i Češke. Šimunić, kojem je FIFA prisilno zaključila karijeru u reprezentaciji zbog "ustaškog" povika na stadionu, o bakljadi koja je prekinula utakmicu Europskog prvenstva razgovarao je s Velimirom Bujancem, osuđenim zbog plaćanja prostituke kokainom.

"Svi smo šokirani viđenim. Ovo je nevjerojatno! Svašta sam u nogometu vidio, ali ne i ovo. Velika sramota! Ne znam kako bi netko uopće mogao pomisliti da napravi tako nešto, a kamoli da to stvarno učini. Ne znam ni kako da ih nazovem, svašta bih mogao reći, ali bolje neću... Ne znam da li da ih uopće zovem ljudima ili nekako drukčije. Žao mi je izbornika, žao mi je svih pravih hrvatskih navijača, HNS-a, reprezentacije, svih ljudi koji vole Hrvatsku. Ovo je velika sramota", poručio je Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HNS je objavio da je imao dojavu o neredima te da su Šuker i Mamić znali da će do incidenta doći upravo u 85. minuti. Tvrde da je sve znala i francuska policija, ali navijači su ipak uspjeli unijeti pirotehniku na stadion, usred izvanredne situacije u Francuskoj zbog navijačkih nereda Rusa i Engleza te straha od terorizma.

"Čuo sam da se nešto sprema, da je to organizirano. Nadao sam se da neće ništa biti, ali 85. minuta utakmice me demantirala. Stvarno ne znam što je cilj tih ljudi, što oni žele, zašto štete nogometu i Hrvatskoj", kaže Šimunić i dodaje:

"Naši navijači su najbolji na svijetu, a oni koji su napravili danas problem - oni nisu naši navijači, oni ne navijaju za Hrvatsku! Ljut sam i ne želim pretjerivati, ali oni navijaju za sve što nije dobro, a mi ćemo se potruditi da cijela Hrvatska bude ponosna na nas".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara