"Jogi, ova propast nas plaši!"

TAKO piše njemački Bild nakon poraza njemačke reprezentacije od Hrvatske. Donosimo vam cijeli tekst.

"Ovaj blamirajući 1:2 protiv Hrvatske. Kroatastrofa! Jogi, ova propast nas plaši!

Već se pričalo o tome hoćemo ili biti prvi u grupi ili ne. No, sad su se stvari promijenile. Protiv Austrijanaca se pitamo: ipak četvrtfinale ili već povratak kući?

Ti Austrijanci – opet nam određuju sudbinu na velikom natjecanju. Sjećamo se sramote iz Cordobe 1978. ili navlačenja iz Gijona 1982. Što će se sada dogoditi?

Istina, zadnji nastup protiv Austrijanaca, 6. veljače, završio je pobjedom od 3:0. ali tek nakon neugodnog poluvremena bez golova.

Zašto se Elf toliko blamirao protiv Hrvatske? Ovo je, u jednoj jako važnoj utakmici, bila uvjerljivo najlošija izvedba Jogija Löwa.

A na teren je izašla ekipa koja je pobijedila Poljsku 2:0. I svi su podbacili.

Problem leži u glavi. Pobjeda protiv Poljske sve je učinila pretjerano sigurnima. To je bila prva pobjeda na prvoj utakmici europskih prvenstava u zadnjih 20 godina. Prva pobjeda uopće u zadnjih 12. je li nas to učinilo prepotentnima?

Istina, Nijemci su marljivo pročitali svoje zabilješke o Hrvatima. Ali us tvarnosti nisu znali ništa o njima. Slaba obrana bila je potpuno preopterećena, posebno je loše odigrao Jansen.

Ali ne samo on. I Metzelder, Klose, Gomez i Mertesacker dobivaju loše ocjene. Tako se ne smije igrati na europskom prvenstvu. Kondicija je također bila slaba. Samo do poluvremena su hrvati s 55,11 kilometara pretrčali puno više nego Nijemci s 53,49.

Naš najbolji igrač još jednom je bio Podolski, koji je zasad postigao sva tri gola. Ali njegov pogodak za smanjenje hrvatske prednosti nije nas mogao spasiti. Nažalost.

Sad idemo na Austriju. Nadamo se da na kraju nećemo mi biti pušioničari."

J.D./Bild
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara