MICHAEL JORDAN

Jordan: Sad je dosta. Užasno sam ljut

Jordan: Sad je dosta. Užasno sam ljut
Foto: Getty Images/Guliver Image

TRAGIČNA smrt Georgea Floyda, tamnoputog Amerikanca koji je preminuo nakon brutalne intervencije četvorice policajaca u Minneapolisu prije tjedan dana, pokrenula je lavine reakcija u čitavom svijetu.

U više od 100 američkih gradova zabilježeni su nasilni prosvjedi protiv policijske brutalnosti, a brojni svjetski sportaši oglasili su se o ovom incidentu. Među njima je i Michael Jordan koji je u nedjelju na Twitteru komentirao sve što se događa u SAD-u.

"Užasno sam tužan, povrijeđen i jako ljut. Vidim i osjećam bol jako puno ljudi, njihovu frustraciju i bijes. Podržavam sve one koji su digli glas protiv rasizma i nasilja prema obojenim ljudima u našoj zemlji. Sad je dosta.

Nemam odgovore, ali naš zajednički glas protiv ovakve situacije pokazuje da nas ništa ne može razdijeliti. Moramo paziti jedni na druge i nikad ne smijemo ignorirati ovakvu bezosjećajnu brutalnost. Moramo nastaviti s mirnim prosvjedima protiv nepravde i moramo tražiti odgovornost vlasti. Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih. O ovome problemu moramo raditi svi zajedno.

Obitelji Georgea Floyda želim izraziti sućut i suosjećanje svima onima koji su pogođeni njegovom smrću koju su uzrokovali isključivo rasizam i nepravda", napisao je Jordan na Twitteru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara