Još četiri stolnoteniske medalje na igrama "Alpe-Jadran"

ZADNJEGA dana 11. Zimskih igara mladeži AlpeJadran u austrijskoj pokrajini Koruškoj hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice su osvojili četiri medalje, jednu zlatnu i tri brončane.


Zlatnom medaljom okitio se par Tomislav Zubčić i Andrej Gaćina koji su u finalnom dvoboju svladali njemačko-austrijsku kombinaciju Plattner/Ulbing 3:1. To je za Zagrepčanina Zubčića i Zadranina Gaćinu drugo zlato na ovim igrama budući da su u srijedu osvojili i ekipno zlato.

Kod muškaraca je Zubčić u pojedinačnoj konkurenciji došao do bronce, izgubivši u polufinalu od Vajde iz mađarske županije Vac 2:3. Zubčić je mogao vrlo lako u finale jer je vodio sa 2:1 u setovima i 5:1 u poenima u četvrtom setu. I preostala dva hrvatska igrača su izgubili tijesnim rezultatom - Alen Jalžabetić protiv Lokatelia iz Veneta (2:3) u drugom kolu te Gaćina protiv Erdeljia iz mađarske Baranje (2:3) u trećem kolu.

Stolnotenisačice su u četvrtak osvojile dvije bronze, a posebno je oduševila Sanja Pauković, jedna od najmlađih igračica na turniru, koja je neočekivano osvojila brončano odličje. U četvrtfinalu je Pauković svladala po mnogima prvu igračicu turnira Tomasini iz Slovenije (3:2 19:17 u zadnjem setu) da bi u polufinalu izgubila od Bavarke Gurtz 1:3. Pauković je osvojila i broncu u paru sa Sunčicom Vugrinec, pa je tako sa današnje dvije i jučerašnjom ekipnom broncom, naša najuspješnija natjecateljica na ovim igrama. Pauković i Vugrinec su u polufinalu poražene od kasnijih pobjednica Tomasini i Škrabar iz Slovenije 1:3. Vugrinec je u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije izgubila od Slovenke Škrabar 1:3 dok je Darija Grudić poražena u drugom kolu od Krizmanich iz Veneta također 1:3.

Sa današnje četiri medalje ukupan zbroj hrvatskih odličja na ovim igrama popeo se na 6 - osvojene su dvije zlatne i 4 brončane medalje, sve u stolnom tenisu, dok naši sportaši u alpskom i nordijskom skijanju, te hokeju na ledu, objektivno nisu mogli do odličja.

Hokejaši na ledu zauzeli su pretposljednje, 9. mjesto na hokejaškom turniru pobijedivši vršnjake iz talijanske regije Friuli-Venezia sa 4:0.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara