"Još dvaput moramo igrati protiv Hrvata i znamo što moramo učiniti!"

NAKON što je saznao da će njegova reprezentacija ponovno morati u kvalifikacije sa Hrvatskom, izvršni  predsjednik Engleskog nogometnog saveza, Brian Barwick, otočkim je medijima izjavio: "Još dvaput moramo igrati protiv Hrvata i znamo što moramo učiniti!"

Ždrijeb kvalifikacija za SP opet je spojio Englesku, Hrvatsku, te Andoru u istoj skupini, baš kao što je to bio slučaj i u upravo završenim kvalifkikacijama za EP, a ovaj su im put suparnici i "daleki" Ukrajina, Bjelorusija i Kazahstan. 

 "Ovo je vrlo interesantna grupa ponovno s velikim duelom između Engleske i Hrvatske. Nakon što su nas uspjeli pobijedili u obje kvalifikacijske utakmice, imat ćemo vrlo brzo priliku vidjeti jesmo li se što popravili", rekao je Barwick i objasnio kako je pogrešno ući s mišlju da se Hrvatskoj treba osvetiti.

"Ne bih se koristio riječju osveta. Bio sam poprilično impresioniran sa Hrvatskom, ali nakon što postavimo novog trenera vjerujem da će on složiti puno bolju momčad koja će moći odigrati bolje nego prošla protiv Hrvatske. Osim toga, realnost je da se tu ne radi samo o Hrvatskoj, postoji cijela grupa. Moramo poštovati svaku reprezentaciju kako se ne bi poskliznuli i ispustili bodove na mjestima gdje se to ne smije. Bit će puno putovanja i zanimljivih mjesta, što će Engleskoj dati priliku da se vrati u pobjednički kolosjek."

Najveći poziv za buđenje u 20 godina

"Pokazat ćemo veliki nivo poštovanja i ovo je pravo vrijeme da se nakon nekvalificiranja na Euro probudimo. Ovo je možda i najveći poziv na buđenje u proteklih 20 godina engleskog nogometa. Imamo puno posla koji počinje čim se vratim iz Južnoafričke republike. U svake kvalifikacije idemo sa puno želje, očekivanja i odlučnosti da se kvalificiramo, ali ne smijemo ići sa nikakvim kompleksima", samouvjereno je govorio Barwick.

O novom izborniku s Terryjem

Čelnik Engleskog nogometnog saveza tvrdi da su sve priče o imenima novog izbornika čiste špekulacije, pošto još uvijek nije raspravljano o potencijalnim kandidatima. Potraga tek počinje, a razgovarat će se i sa kapetanom Terryjem i uvažiti njegovo mišljenje.

"Potraga za novim izbornikom zapravo još uvijek nije počela, ali smatram da je pravo vrijeme da se krene s ovim poslom nakon ždrijeba. Razgovarao sam s Trevorom Brookingom prije polaska na ždrijeb i namjeravam se ponovno s njim naći kako bi raspravili o stvarima opčenito. Ne postoji još nitko tko je kontaktiran, tko ima prednost ili koga favoriziramo. Ispred nas je samo prazan lista papira i želim pronaći osobu koja će napraviti moćnu englesku reprezentaciju", kazao je Barwick i dodao:

"Uvijek postoje osobe koje same sebe povezuju s poslom, ali to je sve samo nagađanje i špekulacije. Moj zadatak je da pronađem najboljeg mogućeg trenera koji će voditi momčad. U izboru ću se voditi prema savjetima ljudi koji žive i dišu sa engleskim nogometom i pričat ću sa kapetanom momčadi i to ću učiniti vrlo brzo. Još dugo vremena nam ne predstoji službena utakmica, stoga imamo vremena da stvari napravimo na način koji pristaje", zaključuje Barwick.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara