Josip Čorak brani naslov veteranskog svjetskog prvaka

"DOBRO sam pripremljen i kao uvijek dat ću sve od sebe, ali objektivno u mojoj super teškoj kategoriji, u kojoj će nastupiti hrvači stariji od 55 godina i teški od 97 do 130 kg, ima tri objektivno jača i mlađa natjecatelja, ali morat će se svi dobro oznojijiti prije nego što me pobijede", rekao je uoči puta u Češku vitalni 61. godišnji zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje i šport grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Josip Čorak, koji je rođen 14.lipnja 1943. u Rastoci-Smiljan u Lici, je na XX. olimpijskim igrama 1972. u Munchenu osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 90 kg grčko-rimskim načinom, a 12 puta je bio prvako Jugoslavije u hrvanju grčko-rimskim načinom u kojem je 1969. u talijanskoj Modeni postao prvakom Europe te osvojio brončano odličje na prvenstvu Starog kontinenta 1970. u Berlinu.

Čorak je uspješno hrvao i slobodnim načinom, ali po njegovim riječima natjecanje u Češkoj bit će mu tek provjera za nastup na Svjetskom veteranskom prvenstvu grčko rimskim načinom koje će se od 24. do 26. rujna održati u Seina Joki u Finskoj, gdje Čorak također brani naslov svjetskog prvaka za veterane.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara