Junaci prve velike pobjede Golužine ere: Pozivamo gledatelje da stvore "splitsku" atmosferu

Foto: Nenad Dugi/Cropix

SJAJNA partija Marina Šege u prvoj velikoj pobjedi u eri Slavka Goluže obilježila je slavlje na vrućem terenu u Ciudad Realu: "Pobijedili smo jednu od najjačih europskih reprezentacija na njenom terenu pred prepunom dvoranom navijača i pod velikim pritiskom, ali mi smo vjerovali da to možemo postići i zato se i vraćamo kući s dva boda", govori Zagrebov golman.

Proigrala Golužina Hrvatska: Očitali lekciju Španjolcima u Ciudad Realu

Rivera: Suci su pomogli Hrvatskoj, zaslužili smo barem remi

Prije gostovanja u Španjolskoj bila je aktualna priča oko nepozivanja Mirka Alilovića, koji je bio prvi golman reprezentacije?

"Ne bih se vraćao na priče oko Mirka Alilovića, jer stalno se vraćamo na to Svjetsko prvenstvo. Što je bilo, bilo je! Mirko je odličan golman, a ja sam također pokazao da se na mene može računati i mislim da nema zime."

Španjolci su nas olako shvatili i cijelo vrijeme se činilo kao da je već upisana pobjeda protiv Hrvatske tek uvertira fešti za Urriosa?

"Slažem se. Podcijenili su nas nakon SP-a, ali pokazali smo da smo još moćni."

U Splitu nas čeka odlična atmosfera?

"Još nikad nisam igrao u Splitu, ali od svih suigrača koji su već imali tu sreću sam čuo da je atmosfera u Spaladiumu paklena i jedva čekam kad će početi. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da taj spektakl uveličamo još jednom pobjedom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bičanić: Veliki je to rezultat, jer malo tko može Španjolsku pobijediti doma

Osim Šege, možda najzaslužniji za veliku pobjedu je Damir Bičanić: Veliki je to rezultat jer malo tko može Španjolsku pobijediti doma, ali mislim da je zato najzaslužnija igra u obrani.

Ali nešto zasluga ide i strijelcima, među kojima si bio i ti s nekoliko važnih golova?

"Odlična atmosfera u našoj reprezentaciji pridonijela je tome, jer dobili smo odličnu Španjolsku i golovima koji su došli nakon pametne i strpljive igre u napadu. Keta nam je pokazao dvije akcije koje su se pokazale jako dobre, jer smo ih dosta puta tako probili. Pred kraj nam je funkcionirala polukontra iz koje smo postigli par laganih golova, ali i to je prije svega produkt obrane."

Nakon gostujuće pobjede nad Španjolcima, oni moraju doći kod nas, u Split? 

"Pobijedili smo u gostima reprezentaciju koja je treća na svijetu i koja se digla i igra dobro. Dobili smo ih u vrućoj atmosferi Ciudad Reala, ali sad nam se ne smije dogoditi da poletimo i povjerenje pune Spaladium arene možemo opravdati samo ponavljanjem ovako dobre igre i novom pobjedom."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara