Južna Koreja optužuje Sjevernu za krađu televizijske slike iz JAR-a

Totalsport
Foto: AFP

NAPETE odnose između dviju Koreja dodatno bi mogli pogoršati napisi južnokorejskih medija koji svoje sjeverne susjede optužuju za krađu televizijskog signala sa Svjetskog nogometnog prvenstva.

Prema tvrdnjama iz Južne Koreje, sjevernokorejska nacionalna televizijska postaja neovlašteno je prikazala snimku utakmice između domaćina Južnoafričke Republike i Meksika, a istu namjeru ima i s još nekoliko dvoboja.

Južnokorejski SBS ima ekskluzivna prava na utakmice SP-a za cijeli Korejski poluotok, a pregovori sa Sjevernokorejcima, koji su željeli otkupiti prava za svoju zemlju, nisu donijeli ploda. Stanovnici Sjeverne Koreje tako ne mogu gledati igru svoje nacionalne vrste koja se plasirala na svjetsku smotru prvi put nakon 44 godine.

No, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) još se uvijek trudi osigurati televizijski signal toj državi.

"FIFA pregovara s Azijsko-pacifičkom unijom za radio-televizijsko emitiranje kako bi se osigurao signal sa SP-a sjevernokorejskoj javnoj televiziji. Očekujemo da ćemo oko ovog pitanja imati više informacija sljedećih dana", stoji u priopćenju krovne udruge svjetskog nogometa.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara