Južnij se povukao iz Davis Cup reprezentacije: "Neka mladi preuzmu"

Foto: AFP

MIHAIL JUŽNIJ, 28-godišnji ruski tenisač, koji se trenutačno nalazi na 11. mjestu ATP ljestvice, odlučio je prekinuti s igranjem za rusku Davis Cup reprezentaciju.

"Osjećam da je vrijeme da odem iz Davis Cup momčadi i da otvorim time prostor mlađim tenisačima", rekao je ruskim medijima Južnij koji će se vrlo često povezivati s najvećim uspjehom ruske momčadi u povijesti ovog natjecanja.

Naime, prije osam godina, tada kao 20-godišnjak, Južnij je ispisao povijest. Rusija je tada igrala finale Davis Cupa u Parizu. Prije posljednjeg meča je rezultat bio 2-2, a u odlučujućem meču je za Rusiju trebao igrati Jevgenij Kafeljnikov. No, vječni "kockar", izbornik Šamil Tarpišev, u igru je ubacio 20-godišnjeg Južnija koji je startao s dva izgubljena seta protiv Paul-Henrieja Mathieua.

No, Južnij se vratio u tom meču, dobio tri seta zaredom i tako Rusiji omogućio prvi naslov pobjednika Davis Cupa. Isto tako, prvi je to put da je jedan igrač nadoknadio 0-2 u setovima u zadnjem odlučujućem meču finala Davis Cupa u povijesti drugoj 102 godine.

"Bila je ovo teška odluka jer Davis Cup budi mnoge lijepe uspomene. No, odluka je takva jer želim imati jaču koncentraciju na svoju karijeru, ali i biti što više vremena sa svojom obitelji", završio je Južnij.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara