NBA

Kad već ne smiju izlaziti i viđati obitelj, NBA igrači barem mogu zapaliti joint

Kad već ne smiju izlaziti i viđati obitelj, NBA igrači barem mogu zapaliti joint
Foto: EPA

KAD SE sezona nastavi 31. srpnja u Disney Worldu, NBA liga do kraja sezone neće testirati igrače na rekreativne droge poput marihuane.

I dalje će se provoditi dopinški testovi, koji su za svakog igrača obvezni četiri puta tijekom sezone, ali u organizmu im neće tražiti tragove trave niti će ih kažnjavati ako ih slučajno otkriju.

NBA je ovu odluku donijela jer ionako razmatra skidanje trave s popisa nedozvoljenih sredstava u bliskoj budućnosti, a ovim potezom će ipak igračima olakšati zabranu izlaska iz kampusa u Disney Worldu te zabranu posjeta obitelji, djevojaka i prijatelja prije kraja prvog kruga doigravanja, kad od 22 momčadi u igri za naslov ostane još samo njih osam.

Trava će zainteresiranim igračima pomoći da se lakše nose s viškom slobodnog vremena i smanje stres u novonastalim životnim okolnostima.

Dokazano je da trava nipošto ne spada u PED (sredstva za poboljšanje sposobnosti) iako su mnogi košarkaši rekli da im pomaže da se fokusiraju za vrijeme utakmice i ignoriraju sve što se događa izvan nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara