Kako je Luka Dončić jednom rečenicom podigao cijelu Sloveniju na noge

Kako je Luka Dončić jednom rečenicom podigao cijelu Sloveniju na noge
Foto: Epa

SLOVENIJA je predvođena Lukom Dončićem i Goranom Dragićem iznenadila košarkaški svijet i prije dvije godine postala je prvak Europe.

Nakon tog Eurobasketa Dragić se oprostio od reprezentacije, a Dončić je uzeo pauzu od nacionalne momčadi zbog NBA karijere, gdje je danas velika zvijezda.

Bez njih dvojice i Amerikanca Randolpha Slovenija se nije uspjela plasirati na SP koji se igrao u Kini u rujnu.

Čudesni 20-godišnjak sada je najavio povratak u reprezentaciju i pokušat će sa Slovenijom izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Dolazim sigurno. Igrat ću i nadam se da ćemo se kvalificirati na Olimpijske igre", poručio je Dončić i oduševio je Slovence.

FIBA je domaćinstvo turnira dodijelila Hrvatskoj (Split), Srbiji (Beograd), Litvi (Kaunas) i Kanadi (Victoria).

Sva četiri kvalifikacijska turnira održat će se od 23. do 28. lipnja 2020., na njima će sudjelovati po šest reprezentacija, a samo prvoplasirane ekipe plasirat će se u Tokio.

Ždrijeb će biti održan 27. studenog u Ženevi.

Osam mjesta na olimpijskom turniru već je popunjeno. Osim domaćina Japana, sedam reprezentacija je nastup izborilo zahvaljujući plasmanu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kini, i to prema kontinentalnom ključu. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Nigerija i Iran.

Kvalifikacije će igrati Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Južna Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venezuela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara