"Kao da gledam Dražena": Dončić oduševio slanjem najboljeg NBA braniča po ćevape

"Kao da gledam Dražena": Dončić oduševio slanjem najboljeg NBA braniča po ćevape
Screenshot: Youtube

I KADA ne odigra spektakularan meč, novi veliki miljenik NBA-a s nekoliko spektakularnih poteza pokaže zašto je kao tinejdžerski rookie iz Slovenije osvojio Ameriku odmah po dolasku. 

Luka Dončić rekordnoj pobjedi svog Dallasa nad Utahom 118:68 pridonio je sa samo 13 koševa, šest skokova te po dvije asistencije, ukradene lopte i jednom blokadom. 

Činjenica da ovakav učinak prekooceanskog novajlije opisujemo riječju "samo", dovoljno govori na kakav je standard Dončić (19) navikao publiku u svega dva prva mjeseca u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. 

Međutim, koliko god imao skromne brojke, s tri akcije je oduševio komentatore i fanove.

Na početku meča je navijače u Dallasu podigao na noge sjajnom blokadom Derricka Favorsa.

Zatim je prvo poluvrijeme okončao tricom iz daljine sa sirenom. Naravno, publika u dvorani je opet poludjela:

Najbolje od Dončića tek je slijedilo. Početkom treće četvrtine osvojio je loptu pod košem Utaha i to u srazu s dva suparnika, Wesleyjem Matthewsom i Rudyjem Gobertom. 

Zatim se za poziciju za šut izborio tako što je prvog prevario lamatanjem ruku u kojima je držao loptu, a onda je francuskog diva (2,16), aktualnog nositelja naslova najboljeg NBA braniča i najboljeg blokera lige prošle godine, poslao u prazno sjajnom varkom tijelom te nesmetano poentirao na opće oduševljenje navijača i novinara:

Ništa čudno što su nakon ovog slanja Goberta po ćevape novinari Dončića usporedili s legendarnim majstorom lažnjaka Larryjem Birdom, a na YouTubeu dokazuju da je isti Dražen Petrović, paralelnom montažom trikova slovenskog čuda od djeteta i poteza kojima je hrvatski velemajstor izluđivao velikog Hakeema Olajuwona:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara