Katalonci seciraju Srnu: Egzotičnom Šahtaru daje dušu i karakter Balkana

Foto: AFP

DARIJO SRNA sa Šahtarom živi san. U četvrtfinalu Lige prvaka čeka ih Barcelona, a ako kapetan želi podići još jedan europski pehar, trebat će katalonske svemirce učiniti običnim ljudima. Praktički nemoguća misija. Uoči ogleda na Nou Campu katalonski dnevnik Sport upravo Srnu predstavlja kao udarnu snagu ukrajinske momčadi.

"On je kapetan i duša momčadi iz Donjecka. Smatraju ga jednim od najboljih bočnih igrača na svijetu, a cijeni ga se i zbog njegovih karakternih osobina", uvod je u tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je sastav Mircee Lucescua egzotična mješavina lokalnih nogometaša i Brazilaca, karakter u njoj dolazi s Balkana. Kapetan Darijo Srna (28) preuzima na sebe odgovornost u najsloženijim trenucima. Profilom igre podsjeća na Danija Alvesa. Obojica su neustrašivi tipovi igrača, obojica brane i napadaju. Također, zadnje ali ne i nebitno, zabijaju!"

"Srna je tijekom karijere s pozicije bočnog braniča skupio 30 golova, sedam u Hajduku i 23 u Šahtaru. Radi se o brojkama sličnima Alvesovim, koji je od dolaska u Španjolsku zabio 27 golova: 16 za Sevillu i 11 za Barcelonu. Brojke su dokaz da se radi uistinu o atipičnim igračima za njihove pozicije. Bekovi su igrači koji se, zbog pozicije koju igraju, obično podcjenjuju. Opet, najuspješnije momčadi na tim mjestima uvijek su imale posebno dobre igrače."

"Brat mu je uvijek u srcu"

"Srna je već izborio status nogometne legende. Osim što legendu svakako predstavlja za navijače Šahtara zbog gotovo 10-godišnje odanosti klubu iz Donjecka, pri čemu je odbijao ponude iz klubova kao što su Chelsea ili Real Madrid, Srna je poseban i zbog okolnosti iz njegova privatnog života. Zbog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini djetinjstvo za njega nije bio jednostavno. Također, Darijo ima dva brata. Jedan od njih, Igor, pati od Downova sindroma i oduvijek je u Darijevu srcu, koji njegovo ime ima istetovirano na prsima. Na nozi ima tetovažu srne. Njegovo prezime na hrvatskom odgovara značenju te riječi. Simbolika je to iz koje crpi dodatnu snagu", zaključuje se tekst posvećen našem reprezentativcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara