Kek Slovencima objasnio povezanost njega i Rijeke: "Međusobno poštovanje"

Kek Slovencima objasnio povezanost njega i Rijeke: "Međusobno poštovanje"
Foto: HNK Rijeka

MATJAŽ KEK nije više trener Rijeke, ali reakcije na takvu vijest se ne smiruju. U međuvremenu ga je u Rijeci zamijenio Igor Bišćan, legenda Dinama kojeg, unatoč uspješnom vođenju Rudeša i Maribora, Armada i dalje ne želi vidjeti na klupi Rijeke zbog grijeha iz prošlosti.

Teško je zamisliti kandidata koji bi bio prihvatljiv navijačima Rijeke nakon što ih je Kek vodio kroz rezultatski najuspješnije razdoblje u klupskoj povijesti. Pet i pol godina u klubu, nastupi u Europa ligi se neće zaboraviti, ali prvi naslov prvaka države u povijesti Rijeke iz sezone 2016/17 je najveći razlog zašto će slovenski stručnjak zauvijek ostati u srcima riječkih navijača. 

Kek nije puno istupao nakon ostavke, tek je u kratkom razgovoru za Index poželio sreću svom nasljedniku, nadajući se da će i Bišćan imati sličnu podršku kluba kakvu je on uživao. Slovenac je sada dao prvi intervju otkada više nije u Rijeci, za 24ur.com, gdje je između ostaloga pričao i o već spomenutoj podršci vodećih ljudi kluba za vrijeme njegovog mandata. 

"Poštovali su me, ja njih poštujem još više. Od prvog dana sam ušao s otvorenom komunikacijom, s poštovanjem. Pokušao sam prenijeti svoj način razmišljanja. Lagao bih kad bih rekao da mi ne godi to što sam ostao ljudima tamo u pozitivnom sjećanju. Svejedno, mislim da se radi preveliki cirkus oko cijele priče. Jer to nije bila priča jednog čovjeka, Matjaža Keka, to je bila priča Rijeke. Ponosan sam na tu priču. Jedan dio mog života će sigurno ostati u Opatiji", rekao je Kek.

24ur će cijeli video intervjua s Matjažom Kekom objaviti sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara