REGIJA

Kek: Znam biti jako neugodan i zato više ne idem na Rujevicu

Kek: Znam biti jako neugodan i zato više ne idem na Rujevicu
Nel Pavletic/PIXSELL

U INTERVJU za slovensko Delo Matjaž Kek, izbornik Slovenije, govorio je o svom uspješnom periodu u Rijeci. S tim je kubom osvojio HNL i kup 2017., a sada uopće ne posjećuje Rujevicu.

"Određenu klupu napustim kad postane jasno da je eri došao kraj. Tako je bilo s Aleksanderom Čeferinom u prvom mandatu kada sam bio slovenski izbornik, tako je bilo i s Damirom Miškovićem kada sam trenirao Rijeku. On je govorio da ću zauvijek ostati Rijekin trener, ali u jednom smo se trenutku pogledali i jednostavno smo znali da je vrijeme za rastanak. Niti je tu bilo neke afere niti sam iz Rijeke otišao zbog povratka na mjesto slovenskog izbornika."

Upitan je postoji li mogućnost za povratak u Rijeku.

"To mi srce ne bi dozvolilo. Jer dogodile su se u zadnje vrijeme neke stvari, a ja ako osjetim nepoštovanje znam biti neugodan. Ne kažem da sam idealan, vjerojatno sam jako težak čovjek, posebno što se tiče rada, ali kada idu neke stvari preko granice, o tebi počinju govoriti ljudi koji bi to zadnji smjeli, kad se iz čistog egoizma uvlače nekamo samo jer ti onaj nije naklonjen... Onda mogu postati jako neugodan. Zbog toga ne idem više na Rujevicu, iako je to moj drugi dom."

Novi trener Rijeke također je Slovenac, Simon Rožman.

"Istina je, predlagao sam da se Simona Rožmana dovede još prije dvije godine, ali od toga na kraju nije bilo ništa, a sada s njegovim odlaskom u Rijeku nemam baš nikakve veze. Niti s predsjednikom kluba niti s ostalima u klubu nemam kontakta. Na Rijekinim utakmicama nisam bio otkad sam otišao s Rujevice, kad mogu pogledam na televiziji, ali jasno je da sam zauvijek dio Rijeke i uvijek će me zanimati kako im ide. Imam stan u Opatiji i kad god mogu odem tamo."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara