Khabib nakon što je drakonski kažnjen donio veliku odluku

Khabib nakon što je drakonski kažnjen donio veliku odluku

CONOR McGregor i Khabib Nurmagomedov sinoć su saznali kazne nakon što je održano saslušanje ispred tijela za Komisije u Nevadi na kojem se odlučivalo o sudbini boraca.

Khabib je suspendiran na devet mjeseci i kažnjen je s 500 tisuća dolara, s tim da postoji mogućnost žalbe i da se kazna smanji na šest mjeseci.

Conor je suspendiran na šest mjeseci i platit će 50 tisuća dolara, a suspenzija će trajati do 6. travnja 2019. godine.

Olakšavajuća okolnost, koja se Nurmagomedovu stavlja kao mogućnost, je tromjesečno smanjenje suspenzije u slučaju društveno-korisnog rada.

Khabib će morati platiti svoju kaznu, kao i kaznu za svoja dva partnera, ukupno 50 tisuća dolara te će morati izdvojiti i 200 tisuća dolara za usluge odvjetnika.

Sveukupno će morati platiti 750 tisuća dolara, a čim je saznao za odluku Komisije, poslao je poruku:

''Politika zauvijek'', napisao je Dagestanac na Twitteru, a onda je dodao: ''Probudite me kad sve bude gotovo.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Разбудите меня, когда все это закончится. Wake me up, when it's all over.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Podsjećamo, oba borca su kažnjena zbog incidenta koji se dogodio 7. listopada 2018. godine u Las Vegasu, nakon jedne od najiščekivanijih UFC borbi u povijesti.

Khabib je prebio McGregora, a ubrzo nakon borbe u dvorani je nastao opći kaos. Isprovociran prozivanjima i uvredama, Khabib Nurmagomedov preskočio je kavez i sukobio se s Conorovim sparing partnerom. Conor McGregor istovremeno se u kavezu tukao s Khabibovim suradnicima i prijateljima.

Ova je vijest šokirala ljubitelje borilačkih sportova jer se očekivao sasvim drugačiji rasplet. Naime, Las Vegas Review-Journal objavio je da današnje saslušanje nije trebalo biti napeto i kaotično kao što bi se moglo očekivati. Odvjetnici Nurmagomedova i McGregora ušli su u proces nagodbe sa saveznom državom, stvar je navodno bila riješena u sjeni, a Conor i Khabib su se nagodili.

Očekivalo se da će Komisija prihvatiti nagodbu što bi značilo da bi Nurmagomedov i McGregor najvjerojatnije bili kažnjeni samo novčano, a ne i zabranom natjecanja, odnosno suspenzijom.

Ipak, to se nije dogodilo.

Khabib je dobio drakonsku kaznu, a u oktogon se može vratiti u lipnju ove godine. Međutim, Khabib je jasno dao do znanja kako nema namjeru više boriti se na tlu Nevade. To je jasno poručio putem svog menadžera Alija Abdelaziza, pa će tako UFC ostati bez Habibovih nastupa u Las Vegasu.

Također, čudesni Dagestanac je donio još jednu veliku odluku. Neće se boriti sve dok ne istekne kazna članovima njegove ekipe koji su suspendirani na godinu dana. Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov dobili su po godinu suspenzije i 25 tisuća dolara kazne, a i ove kazne je Khabib odlučio platiti.

Nurmagomedov se tako neće vraćati u oktogon UFC-a do studenog naredne godine. Abdelaziz je najavio da će se povratak vjerojatno desiti u legendarnom Madison Square Gardenu, a upitno je kakav će biti stav UFC-a po ovom pitanju.

Do sada predsjednik organizacije Dana White nije bio naklonjen ekipi iz Dagestana, već je konstantno na strani Conora McGregora koji je jučer također kažnjen, ali sa ''samo''  50 tisuća dolara i šest mjeseci kazne.

Ipak, za razliku od Khabiba on može u oktogon već u travnju i izvjesno je da ćemo ga upravo tada i gledati u akciji protiv Donalda Cerronea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara