Klasnić na novoj operaciji za 6-8 tjedana, obitelj moli za mir

ODVJETNIK obitelji Klasnić, dr. Klaus-Peter Horndasch, dao je sljedeće priopćenje o zdravstvenom stanju Ivana Klasnića, koje je objavljeno na službenim stranicama Werdera iz Bremena, Klasnićevog kluba: 

"Nažalost, bubreg koji je transplantiran Ivanu Klasniću prošli četvrtak njegovo je tijelo odbacilo.

Točni razlozi tome zasad nisu potpuno poznati, ali ih istražuje liječnički tim koji se brine za Klasnića. Istraživanje će trajati oko 6 tjedana.

Trenutno se vrše daljnje preliminarne pretrage, kojima se pokušava utvrditi može li se kroz 6 do 8 tjedana provesti transplantacija bubrega nekoga iz Klasnićevog osobnog kruga.

Vremenska odgoda transplantacije znači da će se dosadašnja predviđanja o Klasnićevom oporavku morati ispraviti. Polazimo od pretpostavke da Klasnić Werderu iz Bremena neće biti na raspolaganju još barem 6 mjeseci.
 
Budući da je klub ponudio Klasniću da produži ugovor na godinu dana, on će moći pristupiti oporavku svom snagom i u potpunom miru.

U nadolazećim tjednima će biti važno dopustiti Klasniću da se zajedno sa svojom obitelji koncentrira na oporavak.

Zbog toga ponovno molimo da se Klasniću i njegovoj obitelji osigura potreban mir i da ih se ne uznemirava. Javnost ćemo pravovremeno informirati o daljnjem razvoju situacije."

Podsjetimo, Klasnić je u četvrtak operiran, operacija je trajala cijelo poslijepodne, a samo dva dana kasnije njegovo je tijelo odbacilo transplantirani bubreg koji mu je donirala majka Šima. Budući da je dosta neuobičajeno da tijelo tako brzo odbaci donirani organ, hrvatskim se medijim provlače priče kako se radi o pogrešci liječnika koji sada "istražuju" što se dogodilo.

Kako god bilo, Ivana Klasnića očekuju teško dani. Hoće li ići na novu operaciju ili će cijeli život morati na dijalizu, saznat ćemo u idućim tjednima.

A.H./J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara