Kličko: Haye će pobijediti Ruiza, a onda ću ja zatvoriti njegova usta

Kličko: Haye će pobijediti Ruiza, a onda ću ja zatvoriti njegova usta

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

UKRAJINSKI boksač Vitalij Kličko (38), svjetski prvak u teškoj kategoriji prema WBC verziji, želi Britanca Davida Hayea za svog sljedećeg protivnika.

Haye će sljedećeg mjeseca (3. travnja) u Manchesteru braniti svoj naslov prema WBA verziji protiv protiv Amerikanca Johna Ruiza, a Kličko vjeruje da će Britanac „dugog jezika“ pobijediti.

"Bit će to teška borba za Hayea. Ruiz je dobar borac, jak borac koji ima dobar udarac. Ali Ruiz nema brzinu potrebnu za Hayea, a Haye nema snage za obaranje Ruiza. Stoga mislim da će Haye pobijediti, ali bodovnom odlukom sudaca", rekao je stariji brat Kličko u razgovoru za Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haye je ukupno pobijedio u 23 od 24 dosadašnje borbe (uz jedan poraz), od čega 21 nokautom, a do aktualnog naslova u WBA verziji došao je pobjedom nad ruskim gorostasom Nikolejem Valujevim. Kličko sada kaže da nema ništa protiv da se bori protiv njega i to na engleskom tlu.

"Ako Hayea pobijedi i ako se dogovorimo, spreman sam se boriti protiv njega u Engleskoj. Zapravo spreman sam se boriti protiv njega bilo gdje. Želim mu svu sreću u borbi protiv Ruiza i želim mu pobjedu. Ne zato što volim čovjeka, nego zato što se želim boriti protiv njega i želim mu zatvoriti ta njegova usta",  zaključio je Kličko, kojeg je Hayea u nekoliko navrata, kao i njegovog brata Vladimira, verbalno napao i izvrijeđao

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara