LIVERPOOL

Klopp: Bio sam već jednom u ovoj situaciji. I opet sam osvojio naslov

Klopp: Bio sam već jednom u ovoj situaciji. I opet sam osvojio naslov
Foto: Getty Images/Guliver Image

JÜRGEN KLOPP komentirao je na zadnjoj press-konferenciji teorije da bi njegova momčad sljedeće sezone mogla igrati s manje motiva nego ove jer je konačno osvojila naslov prvaka.

Usporedio je sadašnju situaciju u Liverpoolu s onom u Borussiji Dortmund nakon što je 2011. osvojio naslov prvaka i prekinuo Bayernovu dominaciju.

"Nitko od nas nije očekivao da ćemo obraniti naslov jer praktički za to nije bilo šanse. Bayern je ogroman konkurent i to je klub koji, kad ga pobijediš, uvijek uzvrati sa svime što mu je na raspolaganju. Tako da ljeto nakon osvajanja naslova nismo ništa previše mijenjali. Ostali smo bez Sahina, došao je Gundogan i nastojali smo ostati pozitivni i raditi još jače", prisjetio se Klopp u razgovoru za Daily Mail.

Novinari ga razvlačili u Borussiji

Borussia je izgubila tri od prvih šest utakmica i gostovanje kod Mainza okarakterizirano je kao ključno. 

"Mislim da smo bili sedmi na tablici i vaše kolege novinari u Njemačkoj su nas razvlačili na sve strane. Da nismo fokusirani, da momčad nema želje, da još slavimo i slična sranja. Dobili smo Mainz 2:1 u gostima, i to nekim glupim udarcem s 50 metara koji je prošao golmanu kroz noge. U tom trenutku je momčad znala da se sezona okreće jer nismo dotad igrali loše, samo nas rezultati nisu mazili. To se događa u nogometu. Nakon te pobjede srušili smo sve rekorde Bundeslige", kaže Klopp.

Borussia je bila bez poraza 28 utakmica u svim natjecanjima, osvojila je 81 bod, dvostruku krunu i igrala je finale Lige prvaka.

"Opet smo bili prvaci jer smo bili jako dobri. Mislim da bismo i sljedeće sezone imali šansu da se momčad nije promijenila. Tako će biti i ove sezone. Liverpool se neće mijenjati. Zadržat ćemo sve ono što je dobro i popravit ćemo neke stvari koje nisu dobre", rekao je Klopp i nastavio:

"Moja Borussia nije morala obraniti naslov prvaka da bi dokazala svoju kvalitetu. Ta sezona bila je fantastična, ali bilo je trenutaka kad su nas svi kritizirali. Te godine sam naučio kako se pripremiti za situacije koje nisu baš najbolje i kad stvari ne idu onako kako želiš. No, dokle god u očima svojih igrača vidim želju, neću promijeniti ništa u načinu rada", rekao je Liverpoolov trener.

Gubiti je glupo, ali time se previše opterećujemo

Njegova momčad izgubila je u zadnjoj utakmici od Cityja 4:0 nakon čega su je neki novinari kritizirali zbog nedostatka želje i volje.

"Ovi igrači su nevjerojatni karakteri i ne sumnjam u njih ni jedan posto. Nisu savršeni i griješe, ali se uvijek dignu i budu još bolji. Meni je nekad trebalo više vremena da prebolim neki poraz, ali više ne. Odavno sam u životu odlučio da se neću zamarati stvarima na koje ne mogu utjecati. Ne mogu promijeniti rezultat utakmice protiv Cityja, ali ga mogu iskoristiti za motivaciju za sljedeću utakmicu. Gubiti je glup osjećaj, ali ljudi si prečesto dopuštaju da previše razmišljaju o porazima i stvarima koje nisu završile onako kako bi oni željeli. Nisam tip koji žali samog sebe, za to nisam talentiran. Užasno sam samokritičan, ali dokle god sam zdrav, znam da mogu utjecati na situaciju u kojoj se nalazim i promijeniti je", zaključio je Klopp.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara