LIGE PETICE

Klopp poslao otvoreno pismo navijačima nakon proslave titule bez socijalne distance

Klopp poslao otvoreno pismo navijačima nakon proslave titule bez socijalne distance
Foto: EPA-EFE

TISUĆE navijača Liverpoola okupile su se na ulicama grada nakon poraza Manchester Cityja kod Chelseaja. Taj rezultat potvrdio je prvi naslov engleskog prvaka nakon 30 godina za Redse.

Unatoč mjerama protiv koronavirusa, navijači su izašli na ulice i napravili veliku feštu, no osim nepoštovanja mjera protiv pandemije, 15 ljudi je uhićeno zbog nasilja.

U zajedničkom priopćenju klub, policija i grupa Liverpoolovih navijača osudili su okupljanje. Sada je otvoreno pismo navijačima poslao i menadžer Jurgen Klopp, a ono je objavljeno na portalu Liverpool Echo.

"Ja sam ljudsko biće i dijelim vašu strast, no sada je najvažnije da nemamo ovakva javna okupljanja. To dugujemo najranjivijima u našoj zajednici, zdravstvenim radnicima koji su nam dali puno te policiji i lokalnim vlastima koji nam pomažu kao klubu da ne radimo takve stvari. Molim vas, slavite, ali slavite sigurno i privatno. Tako ne riskiramo širenje ove užasne bolesti u našoj zajednici. Dugujemo sebi i drugima napraviti što je ispravno, a to u ovom trenutku znači da smo ovdje za druge. Kada dođe vrijeme, slavit ćemo. Uživat ćemo u ovom trenutku i obojit ćemo grad u crveno. No za sada, molim vas, ostanite doma što je više moguće", poručio je Klopp.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara