NBA

Kobe objasnio zašto je Kawhi odabrao Clipperse umjesto njegovih Lakersa

Kobe objasnio zašto je Kawhi odabrao Clipperse umjesto njegovih Lakersa
Foto: EPA-EFE

KOBE BRYANT trenutno se nalazi u Kini gdje kao FIBA-in ambasador promovira Svjetsko prvenstvo u košarci koje je ušlo u završnu fazu.

Bryant je jedan od najpopularnijih košarkaša u povijesti pa ne čudi da u Kini ima puno obaveza prema medijima. Tako je FIBA-i dao veliki intervju, u kojem je govorio o neodazivanju Amerikanaca u reprezentaciju, vlastitom iskustvu s SAD-om, ali i o brojnim NBA temama.

Tako je u jednom trenutku dobio zanimljivo pitanje o Kawhiju Leonardu, aktualnom MVP-u finala i NBA prvaku s Toronto Raptorsima. Kawhi je unatoč osvojenom naslovu napustio kanadsku franšizu i odabrao odlazak u Los Angeles Clipperse. S obzirom na to da je Kobe Bryant možda i najveći igrač Lakersa u povijesti, pitali su ga što misli o Kawhijevoj odluci.

"Mislim da je htio izazov u Clippersima i da je vidio priliku kada je uočio da Paul George također želi taj izazov. Obojica su iz Los Angelesa, odrasli su kao navijači Lakersa, ali stvari se promijene kad odrastete, tako da mislim da su vidjeli priliku u Clippersima. Kao franšiza rade prave stvari", kaže Kobe.

Clippersi su godinama bili mlađi brat Lakersima u Los Angelesu, ali zahvaljujući novom vlasniku Steveu Balmeru u samo nekoliko godina su postali jedna od najpoštovanijih franšiza u NBA ligi, a sada su i prvi favoriti za naslov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara