Kolinda odlikovala igrače, Dalića i Šukera: "Vi ste heroji cijelog svijeta"

Kolinda odlikovala igrače, Dalića i Šukera: "Vi ste heroji cijelog svijeta"
Foto: Luka Stanzl/Pixell

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je na Pantovčaku primila igrače hrvatske nogometne reprezentacije i stručni stožer predvođen izbornikom Zlatkom Dalićem.

Predsjednica Republike uručila je odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je govor prije nego što je odlikovala igrače i stručni stožer.

''Sve vas pozdravljam i želim vam srdačnu dobrodošlicu iz dubine srca na svečanosti odlikovanja našim herojima.

Svi smo vi vaši navijači, osvojili ste srca cijelog svijeta. Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo. Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i izvan Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima.

Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji su pisali da ste moderno čudo, kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Pisali su kako niste odustajali čak i onda kad su vam od umora kosti pucale. Divili su vam se.

Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama.

Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, a na nama političarima da osiguramo sve da i nadolazeće generacije mogu slijediti vaš  put. Hvala vam.''

U ime igrača okupljenima se obratio Zlatko Dalić.

''Hvala vam što ste bili prisutni u Rusiji i davali nam potporu. Hrvatska je država mjesec dana bila najljepša na svijetu i takva treba ostati. Pokazali smo zajedništvo. Dat ćemo sve od sebe svaku utakmicu da promoviramo Hrvatsku i činit ćemo sve da svi Hrvati, u domovini, BiH i u cijelom svijetu budu sretni i ponosni na nas'', rekao je Dalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara