Kondicijski trener o Đokoviću prije povratka: "Bio je u katastrofalnom stanju"

Kondicijski trener o Đokoviću prije povratka: "Bio je u katastrofalnom stanju"
Foto: Guliver Image/ Getty Images

GEBHARD GRITSCH, kondicijski trener Novaka Đokovića, otkrio je u kako lošem stanju je bio Novak Đoković na početku sezone. Austrijanac je zajedno s Marjanom Vajdom ponovno počeo trenirati Đokovića u travnju i jedan je od najzaslužnijih za povratak Srbina na prvo mjesto ATP liste.

Međutim, povratak na vrh nije bio nimalo jednostavan.

"Nitko nije pomišljao da je ovo moguće u svibnju. Novak je bio u velikom problemu - nije obraćao pažnju na detalje, fizički je bio nespreman i mnogo toga je nedostajalo u njegovoj igri. Prije svega, imao je psihički problem jer je bio pogubljen", rekao je Phil Gritsch za austrijske medije.

On ističe da se kod Novaka brzo vratila želja za tenisom jer je bio svjestan da mora hitno reagirati ako želi spasiti svoju karijeru od propasti.

"Morali smo raditi na svakom aspektu. Najvažnije je da je pronašao motiv i koncentraciju. Bio je svjestan da je potrebno raditi više, ulagati više - to je i učinio. Živio je po pravilima tenisa. Znao je da ako želi rušiti svjetske rekorde, to mora napraviti uskoro. Na kraju krajeva, ima 31 godinu", dodao je.

Kako kaže, vrhunsku formu postigao je i prije nego što su u stožeru to očekivali.

"Kada smo se ponovno okupili, Novak me pitao hoće li imati šansu opet osvojiti grand slam. Postavili smo US Open kao cilj za povratak, u Parizu je bio dobar, ali mu se već na Wimbledonu vratio sjajan osjećaj. Opet je demonstrirao psihičku snagu."

Što je dovelo do prekida suradnje krajem 2016. godine?

"Svi smo bili iscrpljeni. Proveli smo zajedno mnogo godina, tjedana, dana, sati... Napravljeno je i nekoliko grešaka. Prije Roland Garrosa 2016. godine bio je umoran, ali je skupio snagu i uložio sve u jedini grand slam koji nije osvojio. Tada je došao do jedine titule koja mu je nedostajala. Postao je prvak svih najvećih turnira i bilo mu je potrebno nekoliko mjeseci odmora", zaključio je Gritsch.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara