Korejci donirali 500 lopti hrvatskom sportu na lokalnoj razini

Korejci donirali 500 lopti hrvatskom sportu na lokalnoj razini
Foto: HOO

KOREJSKA tvrtka Nassau, koja od utemeljenja 1971. godine proizvodi i distribuira sportsku opremu, a ponajviše lopte za sve loptačke sportove, donirala je Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) 500 lopti (od toga 470 košarkaških) za potrebe lokalnih sportskih zajednica.

Glavni menadžer tvrtke Nassau, Ho-Cheol Lee, u društvu ravnateljice Korejskog poslovnog centra u Zagrebu (KOTRA) Eun Ah Park, uručio je simbolični "robni ček" dopredsjednici HOO-a Morani Paliković Gruden, uz najavu da će isporuka lopti biti krajem ovoga mjeseca i početkom studenoga.

Osim zahvale i izraženog zadovoljstva ovom donacijom, Paliković Gruden je istaknula i važnost posebne donacije od 30 nogometnih i 20 košarkaških lopti, namijenjenih ženskom ekipnom sportu, u čijoj je popularizaciji vrlo aktivna te za taj rad nagrađivana od prestižnih međunarodnih udruga.

O statusu sporta u RH, povezanosti s drugim djelatnostima, ustroju HOO-a, kao i nastojanjima za veću zastupljenost žena u upravljačkim strukturama sporta, prezentaciju je održala dopredsjednica HOO-a Sanda Čorak.

Glavni menadžer tvrtke Nassau, Ho-Cheol Lee, predstavio je južnokorejsku tvrtku i njezin sportski asortiman, naglasivši stalnu zastupljenost na Azijskim igrama te neke značajnije uspjehe na globalnoj razini, poput izbora za službenu tenisku lopticu na OI-ju u Seoulu 1988. godine ili na Australian Openu u približno istom razdoblju. 

Skupu u zagrebačkom hotelu Panorama nazočili su i predstavnici nekoliko županijskih sportskih zajednica, kojima će lopte i biti donirane, te 15 nogometašica ŽNK Agram kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara