Košarkaši Grčke i Srbije suspendirani za prve utakmice SP-a

Foto: Screenshot

NENAD KRSTIĆ propustit će tri utakmice na Svjetskome košarkaškom prvenstvu koje u subotu počinje u Turskoj, a Miloš Teodosić, Antonis Fotsis i Sofoklis Schortsanitis po dvije.

Odluka je to Disciplinske komisije Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), koja je razmatrala uzroke, tijek i ishod masovne tučnjave u prošlotjednom dvoboju Acropolis Cupa u Ateni, između grčkih i srbijanskih košarkaša.

Krstić je zbog najagresivnijeg ponašanja (udaranje Schortsanitisa, bacanje stolca na Bourussisa) kažnjen najžešće. Osim triju utakmica suspenzije, u blagajnu FIBA-e morat će uplatiti 45.000 švicarskih franaka.

Sa po 20.000 "švicaraca" kažnjena su također oba saveza. Cjelokupan će iznos uplaćen od kazni FIBA uložiti u edukacijske programe za mlade košarkaše.

Svi okrivljeni imaju pravo na žalbu. Pitanje je hoće li se žalbeni postupak uspjeti provesti prije početka turnira, u subotu. Srbi prve tri utakmice u skupini igraju protiv Angole, Njemačke i Jordana. Posljednja dva dvoboja u skupini A čekaju ih protiv Australije i Argentine, što znači da će Krstić i Teodosić, ponajbolji igrači u sastavu Dušana Ivkovića, pauzirati u najbezbolnijem razdoblju.

Grci prve dvije utakmice u skupini C igraju protiv ponešto renomiranijih suparnika, Kine odnosno Portorika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara