KOSTELIĆI

Kostelić: Moja djeca vole samo skijanje. Probali smo druge sportove, ali ništa

Kostelić: Moja djeca vole samo skijanje. Probali smo druge sportove, ali ništa
Foto; Index, Instagram

KADA se u avionu sretnu Ivica Kostelić i Mirko Filipović, jedna je tema sigurna:

"Da, razmijenili smo iskustva, posebno o koljenima, ha-ha", kazao je Ivica Kostelić, koji se u Zagreb stigao iz Area. 

Sa skijaškom reprezentacijom bio je na SP-u u švedskom skijalištu. Mirko Filipović vraćao se s Belattorove borbe iz New Yorka i dva neuništiva borca srela su se na presjedanju u Münchenu.

"Uvijek je poseban osjećaj vidjeti takvu veličinu, posebno na putu kući."

Ivica je bio presretan jer konačno vidi sunce. U Areu ga danima nije vidio. Hrvatsku su na SP-u predstavljali Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega, Natko Zrnčić Dim i Leon Nikić, bez zapaženijih rezultata. No, sezona je u fokus gurnula Zubčića i Kolegu. Zbog njih se opet priča o hrvatskom skijanju i pozornije se prati Svjetski kup. Elias Kolega nedavno u Adelbodenu sa startnim brojem 48. došao je do šestog mjesta u slalomu i podsjetio na neke od najluđih Ivičinih utrka. 

Ivica nas uvjerava da je bilo pitanje trenutka.

"Nema euforije, samo se vraćamo tamo gdje bismo trebali biti. Stvaranje skijaša je dug i neizvjestan proces, ali sezona je pokazala da su dečki na dobrom putu."

U Zagrebu ga je dočekala supruga Elin, a kod kuće ga čekaju još dva mala skijaša. Sinovi Leon i Ivan, kako sada stvari stoje, ne priznaju druge sportove.

"Zanimljivo, da, skijanje im se baš jako sviđa. Probali smo s drugim sportovima, ali nije ih impresioniralo. Sve je to još poluigra, treba im još osigurati vremena za igru. Vidjet ćemo. Nisam ni ja išao naglo, počeo sam se natjecati tek sa sedam godina, polako. Više bih volio da se bave rukometom ili nogometom, ali bitno je što oni vole. Ako netko voli ono što radi, to treba podržati, to je najveća snaga."

Ivica je sigurno jedan od tih, natjecao se i u Areu i pobijedio u utrci legendi. 

"Bilo je vrlo ozbiljno, vidim da su svi kasnije proveli određeno vrijeme sa svojim doktorima, ha-ha... Aamodt je bio kod fizioterapeuta, nekima su proradila koljena. Glave funkcioniraju savršeno, ali tijela više baš i ne. U svakom slučaju, bilo je zabavno", smije se Kostelić. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winter is coming soon ⛷☺

Objavu dijeli Ivica Kostelic (@ivicakostelic)

To je bilo odličan doživljaj. Mnogi su proveli određeno vrijeme s doktorima, ozbiljno je to. Omot je out, bole koljena... Bilo je zabavno. Glave funkcioniraju savršeno, ali tijelo baš i ne. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara