Kostelići kod premijerke progovorili i o "kontroliranom radu" Vlade

Foto: Cropix Damjan Tadić

"NIJE ovaj uspjeh nešto posebno. Ipak, oduzeti veliki globus velikim nacijama je nemoguća misija, to je kao da sada ovdje napravimo tvornicu aviona", na prijemu u hrvatskoj Vladi rekao je Ante Kostelić, kolekcionar velikih kristala Svjetskog kupa.

Jadranka Kosor pored jedne takve osebujne ličnosti, mogla je samo kimati glavom. I kada je trebao obećati žičaru, i kada je trebalo razumjeti o kakvim to neprijateljskim utjecajima priča Gips.

"Ovaj je uspjeh primjer koji svjedoči kakva je zajednička sudbina našeg malog naroda, tu nije ključna oznaka nacionalnog identiteta. Suočeni smo, kao mala zajednica, sa sudbinom da se moramo održati ako želimo sačuvati trag našeg imena i identiteta. Zato je jasno da se moramo dokazivati više nego veliki narodi koji su sebe dokazali kroz povijest.", objašnjava Kostelić koji se nije ustručavao ispred Kosorice reći da njezina Vlada, kao i one prošle i buduće, rade u strogo kontroliranim uvjetima.

"Ne treba nam javnost koja samo hoda okolo"

"Obitelj je jedina stvar koju ne kontroliraju svi, i zato je moja obitelj uspjela. Znam da je naša sadašnja Vlada, kao i ona prošla, ali i buduća, radi u kontroliranim okolnostima. Ne znam od koga, od bilo koga. Živimo u svijetu gdje nije dopuštena sloboda, ali granica mora postojati i ona se mora pomicati. Bez obzira na okolnosti, ne možemo doživljavati da nas netko previše kontrolira. I nas se želi kontrolirati, ali neke smo prepreke prošli, neke zaobišli."

Kosor je prepoznala ovu situaciju i dometnula: I mi ćemo neke prepreke zaobići, neke proći.

"Neki kažu da nas kontroliraju vanjski neprijatelj... Žalosno je da o tome može govoriti samo jedna mala skupina ljudi. Treba nam i ostala javnost, ali ne javnost koja okolo hoda. Ta javnost može jednostavno stajati i pričati. Naša premijerka mora biti mirna, a ne se cijelo vrijeme boriti sa stotinu problema koji joj ne trebaju.", dodao je Gips.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara