Kovačev Bayern

Kovač ostaje trener Bayerna: "To nikad i nije bilo upitno"

Kovač ostaje trener Bayerna: "To nikad i nije bilo upitno"
Foto: EPA

NIKO KOVAČ ostaje trener Bayerna, poručio je izvršni direktor slavnog kluba Karl-Heinz Rummenigge. 

Kovač je nakon osvajanja Bundeslige otkrio da će i sljedeće sezone voditi Bayern i da za to ima informaciju iz prve ruke, ali nije naveo tko mu je to rekao.

"Nikad nije bilo u pitanju hoće li Kovač biti naš trener sljedeće sezone. Kovač ima ugovor do 2021. godine i nitko nije dovodio u pitanje njegov ostanak", rekao je danas Rummenigge.

Kovača sutra očekuje finale Kupa protiv RB Leipziga, a ni eventualni poraz u toj utakmici neće uzdrmati Kovačevu poziciju.

Rummenigge je u travnju nakon Bayernovog razbijanja Borussije (5:0) poručio da nitko nema zagarantiran posao u Bayernu, pa tako ni Kovač. Sada je objasnio svoje riječi.

"Namjerno sam htio polarizirati mišljenja nakon pobjede protiv Borussije. Znao sam da ne smijemo popustiti jer inače bi nam se smijala cijela Njemačka."

Muller podržao Kovača

Kovača su podržali i igrači. Thomas Muller, jedan od najiskusnijih u svlačionici Bayerna, pohvalio je bivšeg hrvatskog izbornika.

"Ova sezona vjerojatno je bila najturbulentnija otkako sam profesionalac. Ali unatoč svim situacijama koje su okruživale Bayern, čini mi se da smo izašli na pravi put i naravno da dio zasluga za to pripada Kovaču. Znate, Kovač je morao voditi teške bitke izvan travnjaka, nečem takvom još nisam svjedočio u životu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara