LIGE PETICE

Kovačić: Svjestan sam svog najvećeg problema, ali to je stvar mentaliteta

Kovačić: Svjestan sam svog najvećeg problema, ali to je stvar mentaliteta
Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ ove sezone u Chelseaju proživljava najbolje trenutke otkad je došao u klub, a možda i u cijeloj profesionalnoj karijeri koja je počela prije devet godina u Dinamu, kad je imao samo 16 godina. 

Hrvatski veznjak u posljednjih je nekoliko mjeseci demonstrirao svu širinu svojih igračkih sposobnosti, njegova vizija, precizna dodavanja i bikovska jurnjava prema naprijed osvojili su Engleze. Tim povodom dao je veliki intervju za Chelsea TV, a prvi dio objavljen je danas.

"Moj posao je otvarati prostor za druge", rekao je Kovačić odmah na početku razgovora za klupsku televiziju pa je dodao: 

"To je moja velika snaga, a ove sezone igramo nešto drugačije nego prošle pa mi je i lakše odrađivati zadatke. Sada smo direktniji, agresivniji, pokušavamo stvari koje prošle sezone nismo. Bolje se osjećam, mislim da je moja idealna pozicija u srcu vezne linije kao jedan od dva igrača, ali mogu igrati i u vezi s tri igrača."

Napokon ima kontinuitet

U Interu i Realu Kovačić je isprobavan na brojnim pozicijama u veznoj liniji, nekad kao playmaker, nekad kao box to box veznjak, ali u Chelseaju je napokon našao svoje mjesto.

"To je bio problem za mene u karijeri. Sve se događalo prebrzo. Imao sam tri sjajne, ali teške godine u Madridu. Igrao sam i nisam igrao. Nisam imao kontinuitet nastupa kakav imam ovdje. Uživao sam, osvojili smo tri Lige prvaka, ali Chelsea je došao u najboljem trenutku moje karijere. Drago mi je da je sve tako završilo", rekao je Kovačić.

Nedostaju mu golovi

Kovačić je neupitno kvalitetan igrač s loptom u nogama, ali postoji jedan segment igre koji mu još uvijek nedostaje, a to su golovi. Nije zabio nijedan za klub ili reprezentaciju od siječnja 2017. godine, ali ako se pogleda kompilacija pogodaka koje je zabio kao igrač Intera i Reala, može se vidjeti da itekako zna pogoditi.

"Najvažniji gol je onaj prvi. U Interu sam zabio dosta golova jer sam odmah u sezonu ušao zabijajući golove. Onda to krene samo od sebe. Nikad nisam imao pritisak da moram zabijati golove, ali naravno da radim na tome da se popravim kao strijelac. Moj trener je najbolji veznjak-strijelac u povijesti nogometa, on kaže da moram pucati i ja pucam", istaknuo je Kovačić pa je dodao:

"To je jednostavno stvar mentaliteta. Potrebno je pokušavati zabiti gol, biti agresivan i imati glad za golovima. Pokušavam se popraviti i sigurno ću uspjeti", zaključio je Kovačić u prvom dijelu intervjua. Drugi dio izlazi sutra, a u njemu će govoriti o tome kako se nosi sa statusom zvijezde te kako je surađivati s novim trenerom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara