Kramarićev otac: "Nitko nije bolji trgovac od Mamića, ali što nam to znači ako Andrej ne igra"

Foto: Drago Sopta / Cropix

ŠIROM regije odjeknula je informacija kako je na pomolu transfer Andreja Kramarića iz Dinama u Crvenu zvezdu, a sve naravno zahvaljujući hrvatskom treneru na klupi beogradskog kluba Robertu Prosinečkom.

> Prosinečki: Kramarić mi se sviđa, ali nemam pojma otkud priče da ga dovodim u Zvezdu

Prosinečki je demantirao senzacionalni transfer, a i Zdravko Mamić jasno je dao do znanja da Kramarića ne namjerava pustiti iz Maksimira. Jedan od najvećih Dinamovih talenata u novijoj povijesti nema ništa protiv ostanka na Maksimiru, štoviše, sve bi dao da može igrati, ali za njega nema mjesta u momčadi Vahida Halilhodžića koji prednost daje Beqiraju, Sylvestreu, Rukavini, pa čak i mladom Šitumu. Andrejev otac Josip Kramarić već je nekoliko puta razgovarao s Mamićem, tražeći bolji status u momčadi ili raskid ugovora kako bi razvoj nastavio u drugoj sredini.

"Nitko nije bolji trgovac od Zdravka, to svi vide, ali potpisali smo ugovor s Dinamom, zašto me još vežeš za vrat?!"

Kap koja je prelila čašu bila je posljednja utakmica Dinama i Lokomotive koju je mladi Kramarić odgledao s klupe. Njegov otac je nakon toga zatražio raskid ugovora s Dinamom.

"Ili neka ga puste da igra, ili neka ga puste da ode u neki drugi klub gdje će igrati", rekao je Kramarićev otac u razgovoru za Index komentirajući posljednje najave kako bi najbolji strijelac u povijesti Dinamovih mlađih kategorija mogao napustiti Maksimir.

"Ako trener preferira Beqiraja i ostale napadače, ako se Andrej ne uklapa u momčad, onda ga trebaju pustiti. To je u interesu i kluba i igrača. Za mladog igrača najvažnije je da igra. Ako ne može igrati u Dinamu, igrat će u nekom drugom klubu. Pa i slijepac vidi da nešto nije u redu", rekao nam je Josip Kramarić ne želeći nagađati zašto u prvoj momčadi nema mjesta za igrača koji je zabio više od 450 golova za mlade selekcije kluba.

"Ti golovi su najmanje bitni. U svojoj prvoj polusezoni za Dinamo zabio je desetak golova. Ne želim nagađati zašto ne igra, ali mislim da su problemi nastali oko potpisivanja ugovora. Bojim se da ga tretiraju tako jer ne želimo potpisati za menadžersku agenciju. Nitko nije bolji trgovac od Zdravka, to svi vide, ali potpisali smo ugovor s Dinamom, zašto me još vežeš za vrat?!", iskren je Kramarić stariji.

"Tražimo klub koji treba i želi Andreja. Interes Prosinečkog imponira"

"Više puta sam pričao s Mamićem, tražili smo raskid ugovora, ali nam ga ne žele dati. Rekli smo mu da moramo ići, ali nas ne puštaju ni po koju cijenu. Cijenim čovjeka za kojeg stranci priznaju da je veliki biznismen, ali što nam znači sve to ako Andrej ne igra. Ne mogu utjecati na trenera, ne mislim ulaziti u njegove planove, kao roditelj nemam se što miješati u to, ali mi želimo potražiti svoj put. Andrej je napravio pomak i u reprezentaciji. Za mlade selekcije zabio je ukupno 18 golova, ima status i mogućnosti, tražimo klub koji treba i želi Andreja", dodaje.Među onima koji žele Dinamovu "devetku" spominjali su se neki bundesligaši, ali i Crvena zvezda koju vodi Prosinečki. No, najžešće je zagrizao Zlatko Zahovič koji Kramarića želi u Mariboru.

"Znam da je Prosinečkom zanimljiv, ali u klubu su se raspitivali Slovenci i neki njemački klubovi. Da sad ne raspravljamo o Nijemcima, treba reći da bi Dinamo i Maribor trebali imati zajednički interes da igrači iz ove regije napreduju. To je napredak i za našu sredinu", objašnjava otac mladog talenta. A bi li imao što protiv da mu sin zaigra za Zvezdu?

"Otvorila se teška tema... To je veliko istraživanje, izazvat će niz reakcija, treba situaciju sagledati i iz perspektive igrača i navjača, ali u svakom slučaju imponira što se Prosinečki divi Andreju."

"Mlade igrače treba stavljati u kontekst napretka i stvaranje ekipe za Europu, za budućnost"

Za Dinamo je Kramarić ove sezone odigrao 207 minuta! Ugovor sa zagrebačkim klubom ima do 2016. godine. Ako se Mamić zainati, Kramarićeva karijera mogla bi biti uništena bude li prisiljen ostati na klupi maksimirskog stadiona. Bilo je sličnih slučajeva u Dinamu i u prošlosti kada su karijere i napredak mladih talenata zaustavljeni jer nisu odabrali "prave" menadžere ili agencije.

"Ako klub živi od prodaje igrača, mora producirati igrače. Kad krenu europske utakmice i prvenstvo, trebat će kvalitetne rezerve, klub mora razmišljati o mogućim ozljedama, mora imati igrače koji mogu uskočiti. Mlade igrače treba stavljati u kontekst napretka i stvaranje ekipe za Europu, za budućnost", zaključuje Josip Kramarić koji je i ranije bez dlake na jeziku govorio o problemima u hrvatskom nogometu. Na U-19 Europskom prvenstvu u srpnju prošle godine, kada je Hrvatska stigla do polufinala, kritizirao je izbornika Grnju "što na EP-u prodaje igrače", tj. što igrače u prvu momčad bira prema uputama menadžera.

Sve o čemu Kramarić stariji govori postalo je javna tajna, o tome se pričalo i tijekom kampanje za predsjednika HNS-a. Pitanje je samo do kada će zbog toga patiti hrvatski nogomet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara