Kristina Čerina donijela Hrvatskoj europsku juniorsku broncu

Kristina Čerina donijela Hrvatskoj europsku juniorsku broncu

Foto: Index

NA Cipru se održava Europsko prvenstvo za juniore u taekwondou na kojem nastupa i juniorska reprezentacija Hrvatske u čijem sastavu se nalazi i iznimno uspješna Splićanka Kristina Čerina, koja je Hrvatskoj osigurala europsku broncu.  

Članica kluba Banija Pandas iz Karlovca je u kategoriji -68 kg odradila 4 borbe. U prvom kolu je pobijedila predstavnicu Cipra Apostolopoulou sa 19-1, u drugom kolu je bila bolja od natjecateljice iz Rusije Andreeve sa 11-5 da bi u četvrtfinalu pobjedila predstavnicu Izraela Danu Azran sa sigurnih 9-1.  Na njenu žalost u samo sat i pol imala je čak tri borbe pa se nije uspjela fizički oporaviti. U relativno dugom meču je pred sam kraj vodila sa 10-7 i 10-9 da bi sa zvukom sirene primila udarac za neriješeno pa je odlučen na zlatni bod. U tom trenutku je bila bez potrebne svježine i nakon klinča je primila bod  te ostala bez finala u koje je otišla Britanka Gannaway...


 
"Nisam mogla više fizički, noge nisu slušale, samo par dana prije EP-a bila sam u bolnici, a oporavak je trajao 5-6 dana tako da sam bez pravih priprema otišla na natjecanje. Ipak sam, nakon što sam bila razočarana onakvim gubitkom meča, sada presretna jer mi je ovo jedina medalja koja mi je nedostajala u kolekciji", kazala je Kristina nakon osvojene bronce.

Do sada je u svojoj karijeri, iako još nema ni 18 godina, osvojila sve što je mogla. Bila je kadetski, juniorski, mlađe seniorski i seniorski prvak Hrvatske. Uz ta odličja ima i titulu svjetskog kadetskog prvaka 2014. godine iz Azerbajdžana, osvojenu juniorsku broncu iz Kanade sa svjetskog prvenstva te sada prvu europsku medalju.

"Veoma sam ponosan na Kristinu, na njen rad i trud koji ulaže i ozbiljnost s kojom ulazi u treninge i  nastupe tokom svih ovih priprema kroz cijelu godinu, a ona je bila veoma duga i naporna", kaže njen trener u Splitu Duje Ševo, a sa svime se slaže i glavni trener Banije Pandas Neven Trbojević koji je izuzetno sretan sa rezultatima  mlade splićanke koju je ove godine doveo u svoj klub.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara