Krnja Skupština: "Nemaju legitimitet, manjina je smijenila većinu"

Krnja Skupština: "Nemaju legitimitet, manjina je smijenila većinu"

Foto: Cropix / Damjan Tadić

MAMIĆ i Marković su požurili, i dojam je da samo oni znaju zašto. No, sjednica Skupštine, prve od re-izbora Vlatka Markovića, održat će se danas, od 10 sati u Sheratonu. Na njoj će sudjelovati nategnuta Markovićeva većina, Štimčevi pristaše neće doći. Odbit će tzv. poziv da pošalju nove ljude na novu konsolidaciju.

Mlakara zavlači grad

Igor Štimac otputovao je u Barcelonu iz Zagreba posebnim zrakoplovom sa Srninim navijačima, i dok Markovićeva vlada bude usvajala proračun, tijeznit će se od tople katalonske večeri. Ivan Brleković na upit o Skupštini samo odmahuje rukom, i zanima ga samo odluka Ministarstva uprave. A Mlakarov resor ovisi o proceduri gradskog ogranka koji navodno ima problema s dobavljanjima papirologije iz dubrovačko-neretvanske županije. U svakom slučaju, rok za odluku o valjanosti skupština je nepostojeći, a Mlakara zavlači grad, zna se u čijem patronatu.

"Ako ih zakon prizna, sa zadovoljstvom ću odraditi suspenziju"

"Može aktualna garnitura sazivati skupštine, no ako ministarstvo poništi onu prosinačku, ništa neće vrijediti. Ministarstvo ima više no jasne dokaze, znaju što se mora učiniti. U suprotnom, ja se zahvaljujem na suspenziji od  dvije godine i sa zadovoljstvom ću je odraditi", kaže predsjednik saveza zagrebačke županije.

Željko Čulo, predsjednik Cibalije i najvažniji Štimčev saveznik na krajnjem istoku zemlje, ne uzbuđuje se previše zbog toga što je Markovićev savez Skupštinu HNS-a s 19. travnja pomaknuo za raniji termin. Uostalom, on je jedan od "27 žigosanih", koji su odlukom Disciplinske komisije HNS, kažnjeni dvogodišnjom suspenzijom iz hrvatskog nogometa, pa Skupštini ne bi mogao prisustvovati ni da želi. Njemu to ne pada na pamet, kao ni da pošalje zamjenu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko im neće doći iz našeg županijskog saveza, jer oni su nas suspendirali i tako pokazali da ne priznaju nas, ni naše odluke, pa onda ne priznajemo ni mi njih. Ovdje nemamo osobu koju bismo im poslali, jer delegat na skupštini mora biti osoba koju je skupština delegirala. To je samo još jedan dokaz prljave igre ljudi koji vode HNS."

Srebrić je rekao kako ima dokaze da mnogi suspendirani članovi Skupštine još uvijek rade svoj posao u lokalnim i regionalnim nogometnim organizacijama i klubovima i da im zbog toga slijede još rigoroznije kazne?

"Oni bi bili najsretniji da nas suspendiraju doživotno, pa im ja to i preporučam. Vjerujem da će institucije pravne države funkcionirati i poništiti njihove nelegalne odluke. Ne bi trebalo suspendirati nas, nego njih."

Jeste li Vi jedan od tih koji i dalje obavlja dužnosti u nogometu, bez obzira na suspenziju HNS-a?

"Ja u savezu nisam ni bio kao predstavnik kluba, nego sam za Izvršni odbor predložen kao delegat županijskog saveza Vukovarsko-srijemske. Kao netko tko je na liniji Igora Štimca prihvaćam svoju odgovornost, ali mi ne bi trebali trpiti nikakve sankcije, jer se samo držimo onog što piše u statutu. Što se tiče djelovanja kluba, ne istupam u javnosti, ali ne mogu tek tako reći, 'odlazim iz kluba'. Skupština me birala i ako bude ostala ova garnitura u HNS-u, ja ću skupštini u klubu podnijeti ostavku. Međutim, oni koji su nas suspendirali nemaju legitimitet, jer manjina je smanjila većinu.

O njihovoj 'ozbiljnosti' najbolje govori ishitrena odluka da datum održavanja skupštine za 19. travnja ponište i tu istu skupštinu sazovu za samo dva dana od danas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara