Kroos napao sunarodnjaka Özila: "Nije u redu ovo što je napravio"

Kroos napao sunarodnjaka Özila: "Nije u redu ovo što je napravio"
Foto: Guliver Image/Getty Images

MESUT ÖZIL, 29-godišnji njemački nogometaš turskog porijekla, nedavno je objavio da se povlači iz reprezentacije. 

"Imam dva srca, jedno u Njemačkoj, drugo u Turskoj. Neću više igrati za Njemačku dok imam osjećaj rasizma i nepoštovanja. Nekada sam za tu reprezentaciju igrao s ponosom, ali to više nije slučaj. Ne poštuju se moji turski korijeni. Rasizam nikada ne bi trebao biti prihvaćen. Nijemac sam u očima predsjednika saveza i navijača kad pobijedimo, a imigrant kad izgubimo. Zašto sam ja Nijemac - Turčin, a moji prijatelji Lukas Podolski i Miroslav Klose nisu Nijemci - Poljaci? Jer sam iz Turske? Jer sam musliman?" napisao je Özil i podijelio Njemačku.

Dio javnosti smatra da je nogometaš Arsenala u pravu, a drugi dio misli da je pretjerao. Među onima koji kritiziraju Özila je i njegov suigrač iz reprezentacije Toni Kroos.

"Jasno je da je Mesut zasluženo igrao u reprezentaciji i da je zaslužio bolji oproštaj, ali način na koji je otišao nije u redu", poručio je nogometaš Reala.

"Dijelovi njegovog priopćenja su točno adresirani, ali ti dijelovi su ostali u sjeni velike količine gluposti. Mislim da i sam Mesut zna da rasizam unutar reprezentacije i saveza ne postoji."

Kroos, 28-godišnji veznjak, poručio je i kako još ne planira krenuti Özilovim putem te da je na raspolaganju izborniku za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara