"Kula od pijeska": Umjetnina u Marbelli za pravi Hajduk

"Kula od pijeska": Umjetnina u Marbelli za pravi Hajduk

Tekst: V.B.
Foto: Index

U ŠPANJOLSKOJ Marbelli, gdje su se hajdukovci pripremali za nastavak sezone, osvanula je jedna interesantna tvorevina. Još jedan oblik borbe za kodeks u upravljanju splitskog kluba. U nastavku vam donosimo izvorni tekst jednog od "umjetnika".

"Odmah drugi dan kad smo došli na plažu pala nam je na pamet ideja da od pijeska napravimo kodeks. Neko vrijeme misao smo odgađali s obzirom da je kiša učinila svoje, ali ideja o kodeksu i dalje je bila aktualna. Prvi sunčan dan i kavica uz plažu učinili su svoje - kodeks je započet. Nakon nekoliko sati neiskusnog, ali odlučnog i složnog rada, šest Torcidaša uspješno je realiziralo ideju koja je za sobom povukla drugu, onu o izradi grba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optimističan, ali i puno zahtjevniji, složeniji pothvat zahtijevao je dodatnu volju i snagu kod torcidaša koji nisu odustajali, za voljeni klub i borbu kodeksom čak su posudili lopate kod lokalnih ljudi kako bi ostvarili svoj cilj. Sati su prolazili, ali momci nisu odustajali, naprotiv, dobili su pojačanje ostalih pripadnika koji su bez pogovora, s dodatnim idejama i snagama, ubrzali izgradnju umjetnine."

"Cijelo vrijeme izrade te naravno kasnije, kodeks i grb doživjeli su čuđenje ali i divljenje prolaznika, kako lokalnih tako i ostalih turista koji su od hrvatskih "umjetnika" dobili objašnjenje o grbu i kodeksu, što je izazvalo samo riječi hvale i potpore."

"Kada je sve završeno, zabilježeno je fotografijom, a dečki su otišli na na zasluženi odmor, no ne na sjedenje i ćakulanje, već na nogomet na pijesku. Golove su podigli od pijeska, posudili loptu i odigrali svoju utakmicu iz koje je izašao samo jedan pobjednik, kompletna Torcida, koja je i na ovaj način pokazala da borba za kodeks ide dalje i ne prestaje..."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara