Kurir poziva srpske sportaše da nose majicu "Slažem se sa Čavićem!"

SRPSKI dnevnik Kurir, koji se voli hvaliti da je najtiražnija novina na Balkanu, pokrenut će akciju preko koje će poticati srpske sportaše da daju potporu srpskom plivaču Miloradu Čaviću koji je na EP u plivanju suspendiran zbog majice na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".

Kurir apelira na srpske sportaše da prije svojih natjecanja diljem svijeta izađu s majicama "Slažem se sa Čavićem" kojom će iskazati svoj stav vezan uz nezavisnost Kosova i pružiti potporu odnedavno ultra popularnom Čaviću.

Bojinović: Čaviću ulicu u Beogradu

Akciju su i prije njezina početka podržali mnogi srpski sportaši, pa recimo srpski rukometni reprezentativac Mladen Bojinović ide toliko daleko da predlaže ulicu u Beogradu koja će nositi Čavićevo ime.

"Milorad Čavić javno je rekao ono što misli svaki Srbin na ovom svijetu i sramota je ono što mu se dogodilo. On je pokazao koliko je velik i smatram da bi u Beogradu trebao dobiti ulicu sa svojim imenom", rekao je Bojinović i dodao:

"Ne znam da li bi neko bio kažnjen ukoliko bi se pojavio u majici s likom Che Guevare ili, recimo, Ramba. To što se događa više nema nikakvog smisla. Netko vam uđe u kuću i uzme televizor, a vi mu ne smijete ništa reći. Što da napravimo, da mu poklonimo i daljinski? Strašno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujošević: Nizozemci peru savijest zbog Srebrenice

Ništa manje zasluga svom sunarodnjaku za istup s majicom nije dao niti Nenad Milijaš, nogometaš Crvene Zvezde, koji smatra da je Čavić ovim potezom postao najpopularniji čovjek u Srbiji.

"Sigurno bih nosio majicu s tim natpisom. Mislim da bi to bila lijepa poruka naših sportaša Europi i svijetu. Milorad Čavić nije uradio ništa loše i žao mi je što je kažnjen. On je tim postupkom izgubio mogućnost osvojiti još jedno zlato za Srbiju na Europskom prvenstvu, ali je dobio mnogo u narodu, jer je uvjerljivo najomiljeniji i najpopularniji čovjek u Srbiji."

Trener Partizana Duško Vujošević nadovezao se na cijelu priču povezavši Čavićevo kažnjavanje sa zločinom u Srebrenici.

"Dosta je bilo toga da Nizozemci peru svoju savijest zbog sudjelovanja u slučaju Srebrenica tako što provode kaznenu politiku prema srpskim sportašima.", zaključuje Vujošević.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara