RUKOMET

Lacković otkrio najveće probleme Njemačke i kako ih iskoristiti

Lacković otkrio najveće probleme Njemačke i kako ih iskoristiti
Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija danas od 20:30 sati igra protiv Njemačke, a njemačku reprezentaciju iznimno dobro poznaje Blaženko Lacković, bivši hrvatski reprezentativac koji je već niz godina upravo u Njemačkoj.

Lacković je još uvijek aktivan u HSV-u, sve je bliže i toj A licenci, u rukometu definitivno ostaje i nakon igračke karijere.

"Ostajem u rukometu i krećem prvo s A licencom i preko trenerskog posla ću krenuti u ovo novo rukometno poglavlje. Prvo kao pomoćni trener u Hamburgu, a sutra tko zna. Nastavit ću i sa sportskim menadžmentom jer već imam iskustva na sličnom području i bit ću spreman na nove izazove", rekao je Lacković za Sportnet.

Nijemci imaju problema

Hrvatska je na njega ostavila vrlo dobar dojam u dosadašnjem dijelu i vjeruje kako protiv Njemačke može do dobrog rezultata. 

"Dojam je po meni dobar i više nego dobar zato jer smo neokrznuti prošli sve utakmice dok su druge ekipe ili ispale ili se više muče. Euforija je dobra, ali ne bi smjeli previše letjeti jer prave utakmice tek dolaze. Da se ne ponavljamo, sve smo rekli o našoj vanjskoj liniji Duvnjak, Cindrić, Karačić i Stepančić, obrani 5:1 i Šegi. To je sve na jako visokom nivou. Ali pravo tek dolazi. Korak po korak", rekao je Lacković pa otkrio najveći hendikep Njemačke: 

"Nijemci imaju problema i to pogotovo na desnom i srednjem vanjskom. Na ostalim su pozicijama dobro popunjeni. Nemaju pravog playmakera, igrača kreativca koji će pustiti tu loptu u napadu, proigrati crtu i čitati igru. Previše su pravocrtni, tu nam je šansa. Da se razumijemo, ako ih se pusti preblizu, mogu biti problem, ali ako krenu tražiti rješenje i dugim loptama preko Duvnjaka tražiti pobjedu, bit će im teško. Wiede im fali jako, jer je igrač koji vidi suigrače, kreativan je, ima odličnu povratnu loptu, šut s poda, a i zamjenjuje praktički srednjeg vanjskog."

Uvijek je teško s Njemačkom

Njemačka nije izgledala uvjerljivo do tog susreta s Bjelorusijom koju je dobila vrlo glatko. S Hrvatskom je uvijek imala teške rovovske bitke i ti susreti uvijek su bili tijesni.

"U biti sad ne znam u kakvoj su formi Nijemci. Do Bjelorusa je bilo tanko i nesigurno, bez neke kemije. Puno lutanja. Utakmica s Bjelorusijom je bila bolja, ali i tu u Njemačkoj ih se ne vidi kao favorite. Taj pritisak i oni osjećaju. Velik je ulog i karakter ekipe će doći u pitanje, a tu smo mi čvršći", rekao je pa otkrio kako napasti Njemačku: 

"Kao što sam rekao, ne smijemo ulaziti u faulove Wienceka i Pekelera. Moramo ih loviti na velikom prostoru i brzim križanjem raditi viškove. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Nijemci pokušati suprotstaviti visinom i nuditi nam šut izvana. Dosad smo samo s desne strane prijetili vanjskim šutom. Mi igramo najbolje kad mi imamo dobar ritam i kad ga mi diktiramo, kad smo rastrčani i kad u napadu pustimo loptu da brzo ide. Moramo pripaziti da ne upadnemo u zamku igranja 6 na 6 i da nas ne uspore i umrtve. Ne smijemo protiv 6:0 ulaziti previše u faul i, naravno, ni slučajno razbraniti Wolfa. Protiv Bjelorusa su pokazali i da su jaki iz kontre."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara