Lampard otkrio zašto su procvjetali tek pod Capellom: Ubio nas je naziv "Zlatna generacija"

Lampard otkrio zašto su procvjetali tek pod Capellom: Ubio nas je naziv "Zlatna generacija"

Tekst: A.K.
Foto: AFP

"FRUSTRIRALO nas je što nas tako nazivaju iako ništa nismo osvojili", otkrio je veznjak Chelseaja i Engleske što je to posljednjih godina priječilo njega i suigrače da dokažu kako su nešto više od skupine dobrih pojedinaca.

Nadimak kojim se u ranim danima Erikssonovog mandata tepalo Lampardu, Terryju, Gerrardu, Beckhamu i Rooneyu, smislio je tadašnji izvršni direktor saveza Adam Crozier.

Nakon što "zlatni" ne samo da ništa nisu osvojili, nego su čak propustili izboriti odlazak na Euro, lord Mawhinney, predsjednik ligaškog udruženja i član odbora saveza primijetio je: "Ako je ovo zlatna generacija, bolje nam je da se što prije maknemo od 'zlatnog' standarda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo uspjeli iako nas ljudi zovu zlatnom generacijom, jer imamo dobru skupinu igrača, odnosno talentiranih pojedinaca. Međutim, nismo maksimalno iskoristili naš potencijal premda smo za to imali mnogo prilika."

Lampard dodaje kako se navedeni termin smije koristiti "samo za generaciju koja je nešto osvojila. Generacija 1966. se ima pravo tako zvati, dok su nama prerano prišili taj nadimak. Imam osjećaj kao da su nas tako nazivali jedva čekajući da padnemo."

"Kada jednom prestanemo igrati i nadam se, nešto osvojimo, onda možemo smišljati naziv za našu generaciju. Iako, trenutno smo mnogo bolji nego prije, kada uopće nismo bili dostojni tog nadimka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara