Pogledajte kako izgleda Esports Arena iz snova u Las Vegasu

Pogledajte kako izgleda Esports Arena iz snova u Las Vegasu

Foto: Allied Esports 

U četvrtak u Luxor Hotel and Casino otvorena je prva Esports Arena u Las Vegasu, Nevadi. Prekrasno i izvrsno opremljeno zdanje ogledni je primjerak čitave mreže Allied Esportsa koja se proteže kroz Europu, SAD i Kinu. Esport će tako postati standardni dio ponude u Las Vegasu. Na samom otvaranju jedan od najpopularnijih streamera Tyler "Ninja" Belvin najavio je i Fortnite turnir vrijedan 50 tisuća dolara.
 
Las Vegas je prošle godine ugostio čak 47 od 250 najvažnijih konvencija, konferencija i sajmova održanih u SAD-u prošle godine. S novom Esports Arenom esport ne samo da će postati standardni dio ponude tog grada, već će čitavu industriju još više približiti mainstreamu i ostalim zabavnim industrijama. 
 
Prenamjena kluba u Esports Arenu koštala je nešto manje od devet milijuna dolara. Proteže se na 2800 kvadratnih metara koji se sastoji od tri povezana prostora. U glavnoj dvorani održavat će se sama esport natjecanja. Gledatelji će mečeve moći pratiti iz dva bara i  VIP soba, kao i na ogromnom video zidu. Sama dvorana opremljena je i najsuvremenijom produkcijskom opremom što bi trebalo poboljšati i olakšati prijenos programa. U Areni se nalazi i kupola u kojoj je prikazana povijest gaminga pomoći 360 video displaya te prednji lobi u kojem su dodatne igraće stanice, kabina za streamanje i VR. Na dvije razine modularnog dizajna nude se brojni načini primjene samo Arene, a kako to izgleda, vidjet ćemo već u travnju. Arena može zaprimiti 990 ljudi.
 
Foto: Allied Esports  
 
Na samoj ceremoniji otvaranja jedan od najpopularnijih streamera i najboljih igrača Fortineta na svijetu, Tyler "Ninja" Belvin, najavio je da će se u Areni u travnju održati Fortnite turnir vrijedan 50 tisuća dolara. Svaka pobjeda nosit će 2500 dolara, a novac koji osvoji Ninja bit će doniran u humanitarne svrhe. 
 
Na samom otvaranju održani su turniri u Rocket League, Dragon Ball FigterZ i SMITEu kako bi prezentirali mogućnosti Esports Arene i nisu zakazali.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara