SERIE A

Lazio pronašao način da napuni stadion navijačima

Lazio pronašao način da napuni stadion navijačima
Foto: Getty Images

KAKO stvari stoje, Serie A mogla bi se vratiti 13. ili 20. lipnja nakon što su ovog tjedna konačno utvrđeni protokoli za grupne treninge u Italiji.

Naravno, utakmice će se igrati bez navijača, ali to ne znači da će sve tribine biti prazne. U Laziju su došli na simpatičnu ideju. Napunit će stadion fotografijama svojih navijača.

"Razmišljali smo kako možemo dati priliku navijačima da budu na stadionu kad utakmice ponovno krenu. Mogu otkriti da radimo na tome i sljedećeg tjedna shema će biti potpuno funkcionalna. Oni koji žele biti na stadionu mogu nam poslati svoje fotografije, a mi ćemo ih postaviti na sjedalice", objavio je klupski direktor odnosa s javnošću Stefano De Martino.

"Naknadno ćemo objasniti kako navijači mogu sudjelovati jer radimo na internetskoj stranici posvećenoj ovoj inicijativi", najavio je.

Ipak, ideja nije originalna. Isto su već prošlog mjeseca najavili u Borussiji Mönchengladbach, čiji su navijači dobili priliku poslati svoje fotografije koje klub pretvara u kartonske figure i postavlja na sjedalice. Vlasnici sezonskih ulaznica imat će fotografije na vlastitim mjestima, a svi ostali bit će smješteni na sjevernoj tribini, na kojoj su inače ultrasi.

Embed from Getty Images

Navijače Gladbacha takav tip prisutnosti na tribinama košta 19 eura, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Bundesliga se vratila prošlog vikenda, ali Borussia je igrala u gostima kod Eintrachta u Frankfurtu i pobijedila 3:1. U subotu bismo trebali vidjeti kako ova ideja izgleda u praksi kad zaigra kod kuće protiv Bayera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara