LeBron James: Želim igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju

LeBron James: Želim igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju
Foto: Guliver Image/Getty Images

JUTROS su Amerikanci objavili širi popis od 44 košarkaša na koje računaju da će braniti njihove boje na Igrama u Tokiju. Lista je zastrašujuća. Sve najbolje što Amerika ima nalazi se na tom popisu.

Debakl na prošlom SP-u je galvanizirao Amerikance da u Japan dođu s pravim Dream Teamom, a gledajući kroz povijest, njima su Igre ionako uvijek bile nemjerljivo važnije od nastupa na svjetskim prvenstvima.

Na popisu Gregga Popovicha je i LeBron James, koji je priznao da bi želio nastupiti u Tokiju i da mu je to velika želja, ali da još nije siguran hoće li to biti moguće.

James je odigrao 68 utakmica za SAD, a na Igrama je nastupio tri puta. Ima broncu iz Atene 2004. te zlata iz Pekinga 2008. i Londona 2012.

Rio je propustio, a u Tokio želi. Jedan od razloga je suradnja s velikim Popovichem.

''Moje ime je u šeširu. Nadam se da ću odigrati dug play-off s Lakersima, a onda ću vidjeti što će biti. Sve ovisi o tome kako ću se osjećati i tome što će reći moja obitelj'', kazao je Kralj James.

Početkom lipnja Gregg Popovich će odabrati konačni spisak s 12 imena, a pripreme počinju dva tjedna nakon završetka finala NBA lige. Olimpijske igre počinju 24. srpnja.

''Želim igrati u Tokiju. Gledajući sve što sam napravio u karijeri i sve ono što želim napraviti do kraja, osvajanje olimpijskog zlata jedan je od ciljeva koje sam zacrtao. Sretan sam što sam među kandidatima, nadam se da ću biti dio momčadi. Uzbuđen sam zbog potencijala i mogućnosti koje ova momčad ima'', kazao je LeBron.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara