LEBRON POPLJUVAO TRUMPA I DOBIO ŽESTOK ODGOVOR "Evo što se dogodi kad ranije napustite školu zbog NBA-a"

LEBRON POPLJUVAO TRUMPA I DOBIO ŽESTOK ODGOVOR "Evo što se dogodi kad ranije napustite školu zbog NBA-a"

Foto: Screenshot

LEBRON JAMES našao se na udaru dijela javnosti i medija sklonih američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Jedan od najboljih košarkaša u povijesti nedavnom je izjavom podigao prašinu i izazvao burnu reakciju Laure Ingraham, kontroverzne komentatorice Fox Newsa koja je stala u obranu aktualnog američkog predsjednika.

LeBron James, kao jedna od najvećih sportskih zvijezda na svijetu, u SAD-u ima milijune fanova i njegove kritike na račun Trumpa imale su odjeka u američkoj javnosti. "On ne razumije ljude, jebe mu se za ljude", poručio je između ostalog James govoreći da su potrebne promjene.

"Nikada nisam mislio da bih mogao biti predsjednik, ali sam iz toga crpio inspiraciju. Trenutno, u ovoj situaciji s ovim predsjednikom, ovo je jako loš trenutak. Iako ne možemo kontrolirati ono što izađe iz njegovih usta, možemo nastaviti upozoravati ljude koji nas slušaju da ovo nije pravi put", rekao je James u nedavno objavljenom videu u kojemu je i Kevin Durant.

"Evo što se dogodi kad ranije napustite školu zbog NBA-a. Nije pametno tražiti političke savjete od nekoga tko je plaćen 100 milijuna dolara da se igra loptom", poručila je LeBronu Foxova novinarka Laura Ingraham u svojoj emisiji na Foxu.

"Veliki ste igrači, ali nitko za vas nije glasao. Milijuni su odabrali Trumpa da bude njihov trener. Zato, zadržite svoje političke komentare za sebe, ili, kako je jednom netko rekao - Ušuti i driblaj!" dodala je voditeljica poznata i po kontroverznim stavovima i komentarima na račun LGBT zajednice. Na društvenim mrežama javnost je, kao i na izborima, izrazito podijeljena, a Trumpovi zagovornici i njemu skloni komentatori i novinari podržali su Ingraham.

LeBron je tijekom predsjedničke kampanje 2016. podržavao i promovirao Hillary Clinton, kako je rekao, "jer nastavlja naslijeđe njegovog prijatelja Obame". NBA zvijezda nešto kasnije je odgovorila na snimku Laure Ingraham.

"Takva reakcija samo potvrđuje da sam bio u pravu. Definitivno neću šutjeti i driblati. Previše značim društvu, mladima, tolikoj djeci, osjećam da nemaju izlaza. Treba im netko pomoći da izađu iz ove situacije", rekao je LeBron.

 

#wewillnotshutupanddribble

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

 
"Volio bih da je provjerila činjenice. Ja sam završio srednju školu, nisam je ranije napustio. Znate, biti afroameričko dijete, odrastati u gradu sa samohranom majkom, financijski nestabilni, i ostvariti sve što sam ostvario, mislim da sam pobijedio sve izglede. Želim da to sva djeca znaju, da i oni to mogu. Zato neću šutjeti i driblati, jer toliko značim tim klincima, njihovom prijatelju, mojoj kćeri, obitelji, svoj djeci koja se ugledaju na mene i traže inspiraciju i izlaz, i put do ostvarenja snova."

Neki su komentar Ingraham protumačili kao rasistički napad na najpoznatijeg košarkaša današnjice. On je izbjegao izravno odgovoriti na to pitanje, ali je neizravno podsjetio da je takvih ispada bilo i u nedavnoj prošlosti. Ingraham mu je odgovorila pozivom u svoju emisiju.


U raspravu se umiješao i Durant, druga NBA zvijezda koja je uz LeBrona u spornom videu, i komentirao status "Šuti i driblaj".

"Neznanje ne mogu ignorirati. Igram košarku, ali sam i građanin, državljanin SAD-a, moj glas je glasan kao i njen. Možda i glasniji. Mislim da radimo dobru stvar što koristimo ovu platformu. Žao mi je nje, žao mi je što nas osobno ne poznaje. Možda bi joj se svidjelo uz nas, možda bi je inspiriralo da bude uz nas ili bilo koga bilo koje boje, tko je napravio nešto pozitivno u životu", poručio je Durant.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara