REGIJA

Legenda Zvezde slavila što je vatra gutala Notre-Dame: "Bog je velik i sve vidi"

Legenda Zvezde slavila što je vatra gutala Notre-Dame: "Bog je velik i sve vidi"
Screenshot: Youtube

PARIŠKU katedralu Notre-Dame u ponedjeljak je zahvatio veliki požar u kojemu su se urušili krovište i toranj te znamenitosti. Požar je stavljen pod kontrolu tek u utorak oko 3 sata ujutro, nakon osam sati vatrene stihije.

Cijeli svijet solidarizirao se s Francuzima oko ove tragedije, ali bilo je i reakcija koje su išle u potpuno suprotnom smjeru, prema slavlju onoga što se dogodilo u Parizu. 

Nije mu prvi put da se nalazi u središtu skandala

Slavni golgeter Crvene zvezde Dušan Savić prokomentirao je cijelu situaciju i iskoristio priliku da još jednom, kao što je znao i nekoliko puta ranije, pošalje nacionalističku poruku

"Gori Notre-Dame u Parizu. Francuzi, sjećate li se da ste 11. studenog 2018. godine na stotu godišnjicu pobjede u Velikom ratu na toj katedrali zakačili zastavu narko-terorističke tvorevine zvane 'država Kosovo'? A tko je bio pored vašeg predsjednika? Ja sam vidio šiptarskog terorista. A vi? Pamet u glavu, Bog je velik i sve vidi", napisao je Dušan Savić uz sliku Notre-Damea u plamenu.

Osim Savića, bilo je još onih koji su se odlučili oglasiti

To nije jedina poruka takvog tona povodom ovog događaja koja je došla iz Srbije. 

Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji glavni tajnik ove stranke, na svom Twitter profilu komentirao je požar u francuskoj katedrali Notre-Dame.

"Neka gori. Tkogod je bombardirao Srbe, nedužne i nemoćne, Srpsku i Srbiju", napisao je Vasić.

Jedan od najvećih srpskih tabloida zazivao je Božju kaznu

Osim Savića i Vasića, i srpski se Informer oglasio sličnim komentarom u jednom svom tekstu. 

Srpski tabloid posebno sklon srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću objavio je sinoć članak u kojem se naslađuje zbog strašnog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame.

U naslovu su doslovno napisali da ih je "stigla Božja kazna" jer su prije šest mjeseci objesili zastavu Kosova.

"Prije šest mjeseci izvjesili su zastavu lažne države Kosovo u katedrali Notre-Dame, sada je uništava vatrena stihija", napisao je srpski tabloid objašnjavajući ono što nazivaju "Božjom kaznom". 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara