Legendarni košarkaš: Jugoslaviju je bilo nemoguće pobijediti, bila je to najbolja europska momčad ikad

Legendarni košarkaš: Jugoslaviju je bilo nemoguće pobijediti, bila je to najbolja europska momčad ikad

Screenshot (Youtube)

ANTONELLO RIVA, legendarni talijanski košarkaš, smatra da je jugoslavenska momčad iz 1991. najbolja europska ekipa u povijesti.
 
Ta momčad Jugoslavije osvojila je Europsko prvenstvo sa svih pet pobjeda, a samo su Španjolci u grupnoj fazi izgubili s manje od 10 razlike. U polufinalu je Jugoslavija predvođena najboljim igračem turnira, Tonijem Kukočem, bila bolja od Francuske 97:76, a u finalu od domaćina Italije 88:73.
 

 
"Bili su prejaki za sve, bila je to najveća momčad koju je Jugoslavija imala i vjerojatno najbolja europska ekipa svih vremena. Pokušali smo u tom finalu sve, ali bilo ih je nemoguće pobijediti. Protiv tako jakog protivnika nikada nisam igrao", rekao je Riva, bivši košarkaš Cantua i Milana, u razgovoru za Nezavisne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Svaki igrač u ekipi je imao slične karakteristike kao Saša Đorđević. Vlade Divac je bio snažan centar, ali opet tehnički potkovan igrač i vrhunski dodavač. Imao sam sreću da igram i u timu s njim, te na All-Staru za Europu kada smo zajedno proveli tjedan dan."
 
Šampionsku momčad Jugoslavije tada su činili: Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Aleksandar Đorđević, Toni Kukoč, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Predrag Danilović, Branislav Prelević, Vlade Divac, Arijan Komazec, Dino Rađa i Zoran Savić.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara