Lekin odvjetnik: Nevin je uhićen pred djecom, sprat ću ljagu s njegovog imena

Lekin odvjetnik: Nevin je uhićen pred djecom, sprat ću ljagu s njegovog imena
Foto: EPA

AFERA Čiste ruke i dalje puni stupce belgijskih medija.

Belgijski pravosudni organi u sklopu su skandala pokrenuli masovnu raciju temeljenu na istrazi koja uključuje pranje novca, korupciju i namještanje rezultata. Pritvoreno je i saslušano četrdesetak osumnjičenika. U desetak su klubova pročešljani brojni dokumenti. 

Trener Club Bruggea Ivan Leko sa srijede na četvrtak prenoćio je u pritvoru istražnog suda u Hasseltu. U četvrtak popodne bio je ispitan pred istražnim sudom. Prema pojedinim točkama optužnice, Ivanu Leki na teret se stavlja navodno primanje provizija pojedinih transfera u dogovoru s glavnim osumnjičenim Dejanom Veljkovićem.

"Pošten i nevin čovjek"

Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge sinoć je na televizijskom gostovanju izjavio je kako je njegov klijent "pošten i nevin čovjek".

"Ivan Leko svakog može pogledati u oči i već u petak će se vratiti na posao. Nanesena mu je nemjerljiva šteta. Uz veliku pompu, uhićen je pred očima svoje djece. Svi mediji, uključujući i strane, izvještavali su o njegovu uhićenju. U automobilu, kojim je odlazio kući, zamolio me da mu pomognem sprati ljagu sa svojeg imena. Rekao je da će se vratiti i oprostiti, ali da cijela situacija ne smije proći nekažnjeno. Ne mogu se s nekim tako ophoditi jer u pitanju je njegova karijera", istaknuo je Walter Van Steenbrugge.

Demantirao je Lekinu upletenost u navodno pranje novca.

"Pranje novca podrazumijeva ilegalno stečen novac koji se ubacuje u legalne transakcije. Jedino što još moramo podastrijeti dokaze po pitanju dijela plaće iz vremena dok je još prije nekoliko godina bio Leuvenov trener. Moramo provjeriti jesu li sve porezne prijave bile uredne. Osobno nije prijavljivao prijave, no dostavit će dokumentaciju", otkrio je Lekin advokat.

"Sve je čisto"

Bruggeova uprava upoznata je sa slučajem. Pojedini belgijski mediji napominju kako bi Ivan Leko uskoro mogao biti smijenjen bude li dokazano da je bio umiješan u nezakonite radnje.

"Prisluškivani su i telefoni. Policija je sve vrlo detaljno pratila. Ivan Leko odgovorio je na sva postavljena pitanja. U srijedu je ispitivanje trajalo šest sati i zatim je bio kod istražnog suca. Sve je čisto, Ivan Leko bezuvjetno je pušten na slobodu", poručio je Walter Van Steenbrugge.

Ivan Leko imenovan je Bruggeovim trenerom 1. srpnja 2017. godine. U dosadašnjoj samostalnoj trenerskoj karijeri bio je šef stručnog stožera u Saint-Truidenseu i Leuvenu. Između 2015. i 2016. godine bio je i pomoćnik Igora Tudora u PAOK-u. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara