TRANSFERI

L'Equipe: Barcelona je ponudila Rakitića za Neymara

L'Equipe: Barcelona je ponudila Rakitića za Neymara
Foto: Gulliver / Getty Images, Screenshot: L'Equipe

NAJUGLEDNIJI sportski dnevnik na svijetu objavio je detalje Barcelonine megaponude PSG-u kako bi vratila Neymara.

Madridski AS jučer je objavio da je Barcelona u zamjenu za povratnika Neymara ponudila Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea te 40 milijuna eura. Budući da je u siječnju prošle godine za prvog platila odštetu od 145, a prošlog ljeta za drugog 125 milijuna eura, te uz spomenuti keš, ponuda bi, dakle, bila teška fantastičnih 310 milijuna eura. 

Isti izvor navodi da ju je PSG-ov predsjednik Nasser Al-Khelaifi odbio. Ne želi "robno-novčanu" razmjenu, nego da mu Barcelona plati daleko više od 222 milijuna eura, koliko joj je on prije dvije godine dao za Neymara kada ga je učinio najskupljim nogometašem u povijesti. Francuski i španjolski mediji pišu da je to oko 300 milijuna eura.

Imajući to u vidu, kao i da je Barcelona morala uzeti pozajmicu da plati daleko jeftinijeg Griezmanna (120 milijuna eura) te da bi Neymaru plaća u Barceloni čak i nakon smanjenja one u PSG-u (36 milijuna eura) i dalje iznosila ogromna 24 milijuna eura godišnje, takav aranžman za Barcelonu naprosto nije moguć. Financijski joj je neizvediv.

Zato pribjegava zamjeni igrača i dodavanju manjeg novčanog iznosa. No PSG nije zainteresiran za takav deal. 

Dan kasnije dakle pariški list objavljuje detalje ponude koju je od Barcelone dobio pariški klub.

L'Equipe također tvrdi da je Barcelona za Neymara ponudila PSG-u dvije zvijezde i 40 milijuna eura, ali da jedna od njih nije Dembele. Nego Ivan Rakitić.

Hrvatski veznjak (31) proteklih je pet godina, od dolaska iz Seville, nezamjenjiv u Barceloni, ali dolaskom devet godina mlađeg Frenkieja De Jonga iz Ajaxa Barcelona ga želi prodati i tako pokriti dio ogromnih troškova ovog ljeta.

Jer osim De Jonga i Griezmanna, koji su je koštali 200 milijuna eura, želi naravno i Neymara. Koji će koštati više nego dva spomenuta pojačanja zajedno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara