Ćorluka: Hrvati su nerealni, ajmo prvo proći skupinu

Ćorluka: Hrvati su nerealni, ajmo prvo proći skupinu

Foto: HRT/Screnshot, Hina

HRVATSKA reprezentacija čeka prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, u nedjelju igra protiv Turske. Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka pojavili su se pred novinarima dva dana pred prvu bitku na Euru.

>>> ANALIZE, REZULTATI, INFOGRAFIKE I NAJNOVIJE VIJESTI: PRATITE EUROPSKO PRVENSTVO NA INDEXOVOJ TEMI 

"Predosjećaj je dobar, kao i prije svake utakmice nadam se najboljemu. Pozitivne nervoze još nema. To će se pojaviti kada dođemo u Pariz i osjetimo teren. Onaj loš osjećaj zbog Turske iz 2008. godine ne može nadoknaditi nikakva buduća utakmica, osim ako ne osvojimo EP," rekao je Ćorluka koji pamti u posljednji sudar s Turcima na Euru 2008. kada je u drami Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

"Ne razmišljamo o 2008. jer je to daleka prošlost i puno se potencira ta utakmica, a mislim da je to za nas igrače završena priča. Koncentrirani smo na novu utakmicu, novu priču".

Na pitanje koji bi bio dobar rezultat za Hrvatsku na Euru, Ćorluka je odgovorio: "Teško je reći što bi za Hrvatsku bio uspjeh jer kao nacija smo nerealni. Ajmo prvo proći grupu pa ćemo pričati koji je rezultat dovoljno dobar za nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka će u obrani igrat u tandemu s Domagojem Vidom s kojim se dobro razumije na terenu.

"Vida i ja igrački se dobro razumijemo, zajedno smo prošli kvalifikacije i sve je dobro funkcioniralo osim u Norveškoj, gdje je podbacila cijela momčad. Vida je malo brži i agresivniji, ja sam možda malo tehnički bolji i čitam igru, dakle nadopunjujemo se. Pričali smo dosta o turskoj snazi iz prekida, no igrat ćemo slobodno. Ako se dogodi prekršaj, znat ćemo se postaviti i odgovoriti na njihove prijetnje".

Prokomentirao je i sastav Čačićeve momčadi u Francuskoj: "Izbornik je blizak s igračima, želi čuti naše mišljenje, a posebno je bitno da su treninzi zanimljivi, intenzivni i nogometni. Mislim da je stručni stožer pogodio, a konačne će odgovore dati utakmica"

"Odlična smo klapa. Moraš imati 23 čovjeka koji žive jedan za drugoga. Svi se moraju podraditi ekipi, preuzeti svoju ulogu, da nema pojedinačnih interesa. Samo jedna momčad je interes. Nadam se da će nam ta atmosfera biti temelj i za ostale utakmice". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara